<p>Al vijf jaar wordt er iedere eerste donderdag van de maand met veel plezier geschreven </p>

Al vijf jaar wordt er iedere eerste donderdag van de maand met veel plezier geschreven

(Foto: )

Vijf jaar Schrijfcafé Delft

DELFT - Op donderdag 4 maart viert Schrijfcafé Delft haar eerste lustrum! Vijf jaar geleden, om precies te zijn op 4 maart 2016 was er in bibliotheek DOK voor de eerste keer een schrijfcafé. Dat smaakte direct naar meer! Sindsdien is het iedere eerste donderdagmiddag van de maand georganiseerd. Het schrijfcafé wordt deskundig begeleid door docenten van Schrijven in Delft: Marja van Rossum, Margriet van Bebber en Hanneke Lameijer.

Veel Delftenaren hebben inmiddels ervaren hoe gezellig en fijn het is om twee uurtjes samen te schrijven. Vaak in DOK, maar ook op andere fijne Delftse locaties: de Porceleyne Fles, Het Rieten Dak, De Plataan, Filmhuis Lumen en meer. En ook tijdens de lockdown gaat het schrijfcafé door: in een online-jasje.

Hoe gaat dat dan, zo’n schrijfcafé?
Ieder schrijfcafé is er een thema, meestal een dat aansluit bij de actualiteit. Met korte verzamelopdrachtjes en inspirerende gedichten of verhaalfragmenten komen de schrijfideeën als vanzelf op gang. Met heldere opdrachten schrijft iedereen vervolgens een eigen tekst. Kers op de taart is voor veel schrijvers het voorlezen daarvan; alleen voor wie wil. En dat is meestal iedereen!

Feesteditie
De voorbereiding voor het (online) lustrum is in volle gang. En niet alleen trakteren Marja, Margriet en Hanneke weer op fijne schrijfopdrachten: er is natuurlijk een mooi overzicht in vogelvlucht van schrijfcafés van afgelopen jaren, en een aantal ‘vaste’ schrijfcafébezoekers levert een bijdrage met een feestelijk tintje!

Meedoen?
Stuur een mail naar Marja van Rossum: info@schrijvendelft.nl om de link te ontvangen. Daarmee log je in op een beveiligde omgeving. Heel eenvoudig: met drie klikken ben je binnen. De kosten bedragen 12,50 euro. Het is gezellig, leuk, inspirerend en verrassend om te horen hoe verschillend er is geschreven vanuit één en dezelfde start.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten