<p>Benieuwd of uw lift al aan renovatie toe is? www.nlliften.nl</p>

Benieuwd of uw lift al aan renovatie toe is? www.nlliften.nl

(Foto: )

NL Liften brengt uw liftonderhoud op een hoger plan

DELFT - Vast zitten in een defecte lift. Dat is voor veel mensen een (stille) angst. Genoeg reden om ervoor te zorgen dat je lift altijd goed onderhouden is, vindt Jack Verbeek van NL Liften.

Natuurlijk gaat het niet alleen om vastlopen. Ook geluidsoverlast kan lastig zijn, laat staan een echt defect. Een defecte lift is om veel redenen erg vervelend. En voor sommige mensen zelfs echt problematisch, want niet iedereen kan de trap nemen. En waar veel mensen niet aan denken: een lift moet er ook nog een beetje fatsoenlijk uitzien. Bekraste, beschadigde of vieze liften dragen flink bij aan een gevoel van onveiligheid.

Controle en onderhoud
Genoeg redenen dus om zuinig te zijn op je lift en deze goed te onderhouden en waar nodig te renoveren. Gelukkig hebben we in Delft daar een specialist voor: NL Liften. “We zijn met name specialist in renoveren”, zegt Jack Verbeek. Jack zit al meer dan twintig jaar in het liftvak en weet er alles van. “Het is verstandig om, afhankelijk van hoeveel de lift gebruikt wordt, twee tot vier keer per jaar naar je lift te laten kijken”, adviseert hij “Bij zo’n controle kijken we de smeerpunten na, doen wat proefritten, maken we de liftschacht schoon en controleren we storingsgevoelige onderdelen, zoals de deuren. Daarmee voorkom je storingen en uitval. “We proberen de renovatie van een lift, of het onderhoud ervan, zo vlot mogelijk te doen”, aldus Jack. “Want als ie stilstaat merken veel mensen pas hoe belangrijk die lift eigenlijk is.”

Renovatie
Hoe goed je je onderhoud ook doet, uiteindelijk is vervanging en renovatie nodig. “Hoe snel je moet vervangen hangt af van hoe intensief de lift gebruikt wordt en uiteraard ook weer de mate van onderhoud”, aldus Jack.
In grote lijnen gaat het bij renovatie om drie zaken: de besturing van de lift, dat is met name elektronica, de liftmachine, mechanica, en natuurlijk ook het uiterlijk van de lift, want het oog wil ook wat. Bovendien heeft het invloed op het veiligheidsgevoel. En veiligheid is het allerbelangrijkst, en daarin volgen we steeds de nieuwste richtlijnen.”

Advies
Benieuwd of uw lift al aan renovatie toe is? Of wilt u een (second) opinion over de staat van onderhoud? Jack heeft alle certificaten om advies te kunnen en mogen geven. “En dat doe ik altijd met de inzet alsof het mijn eigen lift is”, benadrukt hij. “Het gaat mij er niet om, u iets te verkopen wat u niet nodig hebt. Ik wil u gewoon veilig en goed naar een hoger plan tillen!” www.nlliften.nl.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten