<p>Boy van Katwijk, initiatiefnemer Martin Reitsma en Malou Gouma steunen het eerbetoon </p>

Boy van Katwijk, initiatiefnemer Martin Reitsma en Malou Gouma steunen het eerbetoon

(Foto: )

Straatnamenproject Delftse & Haagse bands van start in Hotel Des Indes

DELFT - Afgelopen week hebben veel landelijke en lokale media aandacht besteedt aan het straatnameninitiatief van promotor en muziekjournalist Martin Reitsma.

In het ochtend TV-programma van WNL op NPO 1 was afgelopen dinsdag een minutenlang item te zien over zijn plan voor dit eerbetoon aan belangrijke popbands én een standbeeld voor Golden Earring. Ook Frans van Rijnswou van stadsradio Delft deed een interview met hem. Op donderdag waren er bij Marcello’s Art Factory and Rock Gallery in Den Haag filmopnames door Omroep Midvliet met initiatiefnemer Martin Reitsma. Peter Kok van Greenfield and Cook, Ruud Jansen van de Jumping Jewels, Peter de Ronde voormalig gitarist bij de Golden Earring en de Haagse stadsdichter Victor R. Mijer gaven eveneens acte de presence hierbij. Ook Den Haag TV nam afgelopen zaterdag een special op met Reitsma met muzikale omlijsting door de bekende band Roeck. Reitsma is evenwel al sinds 2017 bezig in de media om draagvlak te creëren voor dit plan bij politiek en bevolking en weet zich gesteund door tal van bekendheden uit de cultuur en politiek.

Des Indes
Maandag 15 februari was het chique hotel Des Indes het prachtige décor voor een fotosessie en interview vanwege de aftrap van dit plan. Er was een fotosessie door society-fotograaf Hans Ros en ook Tanja Verkaik van de Telegraaf deed een interview met hem waarbij ook icoon Paul van Vliet, topfotografe Patricia Steur en cabaretier Sjaak Bral aanwezig waren. Met Reitsma vormen zij een deel van het comité van aanbeveling.

Eerbetoon
Paul van Vliet had het naar zijn zin en vertelt dat een eerbetoon aan al die grote Haagse en Delftse bands zeer terecht is. Het begon al in 1958 met de Tielman Brothers die in Scheveningen in Palais de Dance alle dansliefhebbers uit hun dak lieten gaan. Zij waren de grondleggers en voorbeeld voor een gouden generatie popmuzikanten. In vele Haagse wijken ontstonden de bekende topband zoals The Motions, Golden Earrings, Q 65 en Shocking Blue. Delft volgde al snel in de jaren zestig met onder meer de Tee Set en later After Tea en in de jaren zeventig Alquin en Nico Haak en zijn Paniekzaaiers Voorts in de jaren tachtig The Mo. Ook Robert Jan Stips van Supersister, Golden Earring en The Nits woont in Delft.
Kortom ook voor de Delftse muzikanten moet er een eerbetoon komen vindt Reitsma. Jimmy Tigges, Delfts muziekjournalist en zangeres Hilde Marchal steunen hem als ambassadeur hiervoor.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten