<p>Filmen is iets wat Demi als klein meisje al deed</p>

Filmen is iets wat Demi als klein meisje al deed

(Foto:)

Hemd van het Lijf: Demi van der Weele

Demi van der Weele (25) verzorgt wekelijks leuke en interessante video’s voor Delft op Zondag TV.

Waarom bij RODI op de foto?
“Wij hebben hier de Expressiestoel staan, waar Delft op Zondag TV eigenlijk mee begonnen is.”

Heb jij altijd al iets met filmen gehad?
“Het grappige is dat ik er nooit echt bij stil heb gestaan, maar toen ik een paar jaar terug begon te vloggen vertelde mijn moeder mij dat ik vroeger ook altijd met de filmcamera in mijn hand liep op vakanties. Hoewel ik al die oude stadjes toen nog niet echt waardeerde, maakte ik er zelf wat leuks van door gebouwen te filmen en er een showtje van te maken. Vroeger dacht ik altijd dat ik presentatrice wilde worden, maar nu merk ik dat ik achter de camera staan misschien nog wel leuker vind. Je creëert er echt wat mee.”

Waar laat jij je door inspireren?
“Door vlogster Diesna Loomans. Haar manier van filmen en de content die ze maakt vind ik tof.”

Wat vind jij zo leuk aan het maken van video’s voor Delft op Zondag TV?
“De mensen die je ontmoet en de gesprekken die je voert. Kletsen, daar houd ik van. Vaak wijk ik ook helemaal af van het verhaal en denk ik: even bij het onderwerp blijven!”

Wat voor video’s zijn het?
“In het weekend ga ik de straat op en stel ik mensen vragen over actuele onderwerpen. Op woensdag verschijnt ook altijd een themavideo. Bijvoorbeeld de ‘Expressiestoel’, wat een monoloog is vanuit mensen met een bijzonder verhaal, maar ook ‘Het verhaal achter’, waarin mensen vertellen over hun tattoos, hobby’s, verzamelingen of huisdieren. Mensen die een leuk verhaal hebben kunnen zich aanmelden via redactie@delftopzondag.nl.”

Waarom moeten lezers jouw video’s bekijken?
“De video’s versterken de krant. In Delft op Zondag lees je het nieuws, en in de video’s hoor je hoe inwoners erover denken. Het is echt de moeite waard om ze eens te bekijken op Facebook-, YouTube- en Instagrampagina van Delft op Zondag.”

Waar houd jij je nu verder zoal mee bezig?
“Afgelopen jaar ben ik gestart met mijn eigen bedrijfje, Demi Liza Create. Ik maak betaalbare video’s, bijvoorbeeld voor bedrijven.”

Heb jij nog idealen voor de toekomst?
“Ik zou het heel tof vinden als ik van filmen volledig mijn werk kan maken. Dan ben ik hartstikke tevreden.”

Als burgemeester van Delft…
“...zou ik meer prullenbakken neerzetten in gebieden waar honden worden uitgelaten. Hopelijk ruimen mensen dan sneller hondenpoep op.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten