Foto:

Delvenaar in beeld: Frans Vrins (73)

Wat doet u hier vandaag in de Indische Buurt?
"Ik heb zojuist bij de bakker lekker vers brood gehaald. Meestal haal ik dat hier in de wijk, zelf woon ik namelijk op de Oostsingel, dus dit is lekker dichtbij."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"In woon dus aan de Oostsingel, met prachtig uitzicht op het water. Dus ik denk dat mijn favoriete plekje in Delft, toch wel mijn huis is. Heerlijk, samen met mijn vrouw."

Wie zou u nog wel een keer willen ontmoeten?
"Eigenlijk zijn er zijn nog heel veel mensen die ik zou willen ontmoeten. Maar als ik nu iemand moet kiezen, ga ik voor Obama. Ik vind dat hij het heel goed deed als president van Amerika en zou hem daar graag over willen spreken."

Wat zou u willen veranderen in Delft?
"Zelf zit ik in belangenvereniging van de Indische Buurt en wat mij opvalt en waar ik mij aan erger, is dat de inwoners van Delft, geen zeggenschap hebben. Er worden alleen dingen gezegd tegen de inwoners van Delft, maar er wordt niets met hen besproken. Dat zag je ook laatst weer met het betaald parkeren in de Wippolder, er wordt alleen aangekondigd dat het gaat gebeuren, maar er wordt niks aan de inwoner gevraagd. Hier zou ik echt iets aan willen veranderen."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Dat er momenteel een beroep plaats vindt tegen het Corona Virus, met name de avondklok. De procedure is natuurlijk veel te snel gegaan en dat is niet goed. Wel is het een maatregel die ik passend vind, want als we die derde golf willen tegengaan, hebben we ons er maar aan te houden."

Demi van der Weele
Meer berichten