Hoe gaat het met Patrick van Pelt?
<p>Patrick van Pelt, hier met dochters Demy en Jayda, wil nog wel een jaartje tegen een balletje trappen. (foto: Roel van Dorsten)</p>

Patrick van Pelt, hier met dochters Demy en Jayda, wil nog wel een jaartje tegen een balletje trappen. (foto: Roel van Dorsten)

(Foto: Roel van Dorsten )

Hoe gaat het met Patrick van Pelt?

DELFT - Patrick van Pelt (39) speelde bijna een leven lang bij dvv Delft, maar maakte ook nog een uitstapje naar Vitesse.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat heel goed, ik heb weinig te klagen. Door corona is het nu natuurlijk anders, maar mijn vrouw en ik kunnen in ieder geval nog wel naar ons werk. Ook met onze dochters gaat het goed, zij gaan sinds deze week weer naar school. Ik heb heel lang bij Perry Sport gewerkt, maar ben nu al een jaar of vijf eigen baas. Ik heb een bedrijf in behangen en schilderen. Dat gaat goed, ik heb het erg druk. Ik werk voor particulieren en nu veel mensen thuis zijn willen zij het huis opgeknapt hebben.”

Van Pelt begon al jong bij dvv Delft: “Wij hebben drie jaar in Gouda gewoond, maar toen ik zes was keerden wij terug naar Delft. Mijn vader was lid van dvv Delft, dus was die stap ook voor mij logisch. In de jeugd heb ik alle hoogste jeugdelftallen doorlopen. Met de C1 kampioen geworden en met het A1-elftal een promotie meegemaakt. Ook in de senioren maakte ik kampioenschappen mee. In 2003 werden wij met trainer Joop Hoornweg kampioen van de Derde Klasse. 2003 was sowieso een topjaar. Wij wonnen ook de Stad Delft-bokaal en werden Ploeg van het Jaar op het Voetbalgala, onder anderen met René Lander, George Stroomberg, Rob de Vries, Dennis Valk, Tim Steenks en Henri Paradja. Ook in 2010 werden wij kampioen. Victor Tebbens was de trainer, maar hij lag niet zo lekker in de groep. Na een maand of drie vertrok hij en nam Erwin Stoelinga het over. Op de laatste dag werden wij kampioen doordat Full Speed gelijk speelde. Wij wonnen uit bij AEG. Na een minuut of 20 stonden wij al met 3-0 voor. Na afloop zijn wij nog even naar Full Speed gegaan om daar de polonaise te lopen. Ook in 2010 hadden wij een goede groep, met Tim Steenks, Henri Paradja, Gavin Luiten, Paul Etienne. Oscar Laguna Burgos was een belangrijke schakel, maar ik mag ook Laurens Sandell niet vergeten. Hij scoorde als spits zo’n 30 doelpunten, waaronder 18 doelpunten met het hoofd, na voorzetten van mijn voet. Ik kijk met veel plezier terug op dat jaar.”

- Dat was niet het enige succes?
“Nee, zeker niet. Tussendoor waren wij ook actief met Beach Soccer, dat tijdens de zomerstop werd georganiseerd. In drie jaar tijd hebben wij daar meer prijzen mee gepakt dan in al jaren in het reguliere voetbal. Zo wonnen we de beker op De Dam in Amsterdam en werden we tweede in de competitie.”

- Toch vertrok je?
“Ja, ik was 32 en had genoeg van het selectievoetbal. Via mijn zwager ben ik bij Vitesse Delft in het derde gaan spelen. Ik werd door trainer Peter Klomp gevraagd, waardoor ik nog twee wedstrijden in het eerste van Vitesse heb gespeeld. Ik ben ook nog kort bij dvv Delft terug geweest. Ik had dankzij trainer Ronald Hes al mijn afscheidswedstrijd tegen ADO Den Haag gespeeld, maar toen Oscar later bij Delft trainer werd, belde hij mij. In een wedstrijd wilde ik uithalen, maar bij die actie liep ik een scheurtje in mijn scheenbeen op. Later ben ik ook nog aan mijn meniscus geopereerd.”

- Wat voor type speler was je?
“In de jeugd stond ik linksbuiten of op ‘tien’. In het kampioensjaar 2003 speelde ik als linkshalf, maar later werd ik linksback. Ik had een sterk linkerbeen en ging de duels niet uit de weg. Ik kan een balletje hooghouden, maar ik heb niet de techniek die Tim Steenks wel heeft.”

- Wat doe je nu nog?
“Op dit moment probeer ik mij fit te houden door hard te lopen. En ik hoop straks weer met Vitesse Delft 3 te spelen.” (RvD)

Roel van Dorsten
Meer berichten