<p>De soort van dit seizoen is de mol </p>

De soort van dit seizoen is de mol

(Foto: )

Tel de mollen!

DELFT - Natuurlijk Delfland heeft in 2021 als jaarthema Maaien en Zaaien. Een onderdeel van de activiteiten is de Soort van het Seizoen. De soort van dit seizoen is de mol.

Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari is het landelijke mollentelweek. Dus iedereen in het werkgebied van Natuurlijk Delfland (Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg, Leidschenveen, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland) wordt opgeroepen om mollen en hun hopen te melden. Meld deze via waarneming.nl of natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Ook willen ze eerdere ervaringen en foto’s van mollen ontvangen. Er is een informatiebrief beschikbaar over de mol, want dit dier heeft zijn eigen rol in de natuur. Vraag deze aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl. Er is nog te weinig bekend over het voorkomen van mollen, vooral in park en stad. Help mee om daar verandering in te brengen! Het gaat om het melden van de molshopen, een levende mol zie je maar zelden. Mollen leven in gangen onder de grond, in het voorjaar gaan mannetjes op zoek naar een vrouw. Bij het graven van nieuwe gangen ontstaan molshopen. Een aantal hopen bij elkaar in één veldje of berm is vaak het werk van één mol.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten