Veilig op pad met banden van Idenburg Car Solutions
<p>Roel Kruithof, servicemanager bij Idenburg Car Solutions</p>

Roel Kruithof, servicemanager bij Idenburg Car Solutions

(Foto: )

Veilig op pad met banden van Idenburg Car Solutions

DELFT - Het strenge winterweer waarmee wij momenteel te maken hebben vraagt om extra alertheid op de weg. Goede banden zijn hierbij een vereiste, voor veiligheid en comfort. Idenburg Car Solutions is specialist in banden van diverse bekende producenten en adviseert u graag bij de keuze voor winter- of vierseizoenenbanden.

Wie bij Idenburg Car Solutions een set winterbanden koopt, is verzekerd van gratis montage en een jaar lang gratis opslag van de zomer- of winterbanden. “Dat is dus inclusief twee keer wisselen”, vertelt Martin Idenburg. Onderzoek van de Oostenrijkse ANWB, de OAMTC, heeft uitgewezen dat rijden met zomerbanden onder winterse omstandigheden gevaarlijk is. Een nieuwe zomerband met een gemiddelde profieldiepte van 7,5 millimeter heeft, vergeleken met een winterband waar nog 4 millimeter profiel op zit, heeft nog altijd 50 procent minder grip op de besneeuwde weg. Ook als na dit weekend de temperatuur weer boven 0 komt, zijn winterbanden allesbehalve overbodig. “Winterbanden zijn al heel effectief als de temperatuur onder de 7 graden is. Dan is een zomerband namelijk veel harder, waardoor die sneller gaat slippen op een nat wegdek. Een winterband is onder die temperatuurgrens juist zachter, wat voor meer grip zorgt en dus een kortere remweg.” Winterbanden zijn helemaal niet duur, zoals sommige mensen denken. “De prijzen lopen ongeveer gelijk met die van zomerbanden. De nieuwe generatie winterbanden kan probleemloos op aluminium velgen gemonteerd worden voor een aantrekkelijke uitstraling.” Stapt u liever van zomerbanden over op vierseizoenenbanden? Ook dan adviseren ze u graag bij Idenburg. “Steeds meer autobezitters kiezen voor vierseizoenenbanden. De vierseizoenenband zit qua prestaties op droog en nat wegdek vlak achter de zomerband, en onder winterse omstandigheden doet hij het een stuk beter dan de zomerband.”

Wasstraat
Vanaf komende maandag is ook de Idenburg Car Wash weer geopend. “Zeker na deze winterse week is het belangrijk om uw auto grondig te laten wassen”, aldus Erik Idenburg. “Strooizout is funest voor de carrosserie van uw auto. Wanneer het zout achterblijft gaat het invreten in de lak en tast het de rubbers aan. Pekel is schadelijk voor je fuseekogels en kan de remschijven aantasten.” Vanaf wasprogramma 3 wordt bij Idenburg Car Wash een onderwas toegevoegd, waarmee pekel wordt verwijderd en schade wordt voorkomen.

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81 Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten