Kies voor tweetalig onderwijs op het Grotius College
<p>Solenne raadt tweetalig onderwijs op het Grotius College zeker aan (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Solenne raadt tweetalig onderwijs op het Grotius College zeker aan (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Kies voor tweetalig onderwijs op het Grotius College

DELFT - Het Grotius College in de Juniusstraat is een openbare school voor mavo, havo en vwo. Al meer dan vijftien jaar heeft de school ook een tto-afdeling, ofwel tweetalig vwo.

Leerling Solenne Trotereau (14) zit momenteel in het tweede jaar. “De keuze voor tto maakte ik omdat ik beter Engels wilde leren spreken. Doordat je de meeste vakken in het Engels krijgt en de taalvakken in het Nederlands, gaat jouw kennis van de taal snel vooruit.” Grote voorkennis van de Engelse taal is daarbij niet nodig. “Je begint bij de basis en merkt na twee weken al dat je écht een praatje kunt maken in het Engels. Je zult merken dat je met stappen vooruitgaat en zelfverzekerder wordt in het spreken van de taal.” Dat tto ook bij een vervolgopleiding goed van pas komt, weet Solennes broer Jeremy te vertellen. “Na het tto heb ik de bachelor Civiele Techniek gevolgd aan de TU Delft en momenteel volg ik het masterprogramma. Tijdens een universitaire studie zul je merken dat je veel te maken krijgt met Engelse terminologie, ook al is de studie zelf in het Nederlands. Engels is nu eenmaal de taal van de wetenschap, daar ontkom je niet aan. Dan kun je er maar beter vroeg mee beginnen. Dat levert je na afronding naast je vwo-diploma twee extra internationaal erkende certificaten op die hoog aangeschreven staan bij universiteiten. Maar naast het praktische element, biedt het tto ook een leuke uitdaging.” Broer en zus spreken beiden vol lof over de kleinschaligheid van het Grotius College. “Jij kent de docenten en de docenten kennen jou”, aldus Jeremy. Solenne vult aan: “Door die kleinschaligheid voel je je snel thuis.”

Ben jij ambitieus en heb je een vwo-advies? Wil je heel goed in Engels worden en goed voorbereid zijn op een internationale omgeving? Meld je dan aan voor tweetalig vwo. Kijk op www.grotiuscollege.nl voor meer informatie.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten