Monique Westenberg steunt Perspektief
<p>Felicity, Perspektief-woonbegeleider Jamie, Monique en Roxanne met de bus vol spullen</p>

Felicity, Perspektief-woonbegeleider Jamie, Monique en Roxanne met de bus vol spullen

(Foto:)

Monique Westenberg steunt Perspektief

DELFT - Iedereen wil zich veilig voelen op plekken waar je veel tijd doorbrengt. Op straat, op het werk, en natuurlijk ook thuis. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Perspektief helpt hen die te maken krijgen met huiselijk geweld; volwassenen én kinderen. Dit goede werk heeft ook indruk gemaakt op Monique Westenberg, die de stichting daarom steunt.

Eerder bracht Monique samen met twee vriendinnen en haar zoon, de kleine André Hazes, een bezoek aan een ‘Blijf van mijn lijf huis’. “Wij hebben daar vrouwen-, baby- en kinderkleding en speelgoed gebracht dat we de afgelopen jaren hebben opgespaard”, schrijft ze. “De vrouwen die hier anoniem verblijven zijn uit nare thuisomstandigheden gevlucht. Sommigen zonder kinderen, sommigen met kinderen en zelfs met een baby in de buik. Het enige wat ze bij zich hebben is de kleding die ze op dat moment dragen. De angst die deze vrouwen en kinderen hebben is niet te bevatten wanneer je zelf niet in deze situatie hebt gezeten. Ik heb ontzettend veel respect voor hun dappere besluit.” Afgelopen vrijdag keerden Monique en haar vriendinnen terug om wederom speelgoed en kleding langs te brengen bij de dames en kinderen in de opvang. Iets waar Stichting Perspektief zeer dankbaar voor is. “ Dat iemand met zo’n groot bereik aandacht vraagt voor huiselijk geweld en het belang om het bespreekbaar te maken is mooi”, aldus Hélène van Kampen van Perspektief. “Dank je wel Monique, dat je er was; de tijd nam, zulke mooie spullen en lieve mensen meenam. Dat waarderen wij enorm!”

Ben jij het slachtoffer van huiselijk geweld? Of heb je vermoeden van huiselijk geweld in je omgeving? Neem dat contact op met de afdeling Informatie, Advies en Opvang van Perspektief via 070-3925774.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten