Het Stadskantoor is reeds voorzien van zonnepanelen
Het Stadskantoor is reeds voorzien van zonnepanelen

Negen ton voor energiebesparende maatregelen

Algemeen

DELFT - De gemeente Delft heeft van het Rijk ruim 900.0000 euro subsidie gekregen om Delftenaren te helpen hun energieverbruik te verlagen. Daarmee besparen de inwoners van de stad op hun energiekosten. De regeling heet officieel: Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).

Het Regionaal Energieloket Delft, woningcorporaties DUWO, Vestia, Vidomes en Woonbron, platform 015Duurzaam en Voedselbank Delft werken de plannen verder uit. Zij gaan kijken hoe de subsidie het beste kan worden besteed. Het kan gaan om cadeaubonnen, maar ook om praktische hulp. Denk daarbij aan de installatie van tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Stephan Brandligt, wethouder Duurzaamheid: “In 2050 wil Delft energieneutraal zijn. De toekenning van de subsidie is een stap die Delft hiermee verder helpt. We gaan met alle partijen aan de slag om Delftse inwoners te helpen met het energiezuiniger maken van hun huis. Samen maken we werk van duurzaamheid.” Milieubewust leven is niet altijd makkelijk. Daarom vinden woningcorporaties het belangrijk om huurders hierbij te betrekken en gesprekken met bewoners te voeren over verduurzaming. Tijdens deze gesprekken geven de corporaties tips aan huurders over energiebesparing.

RRE
Het Platform Energietransitie Delft en Deelstroom voeren tot 31 augustus 2021 de regeling uit onder de naam 015Duurzaam. Het is de bedoeling dat ze voor 3.400 woningen energiebesparende maatregelen uit laten voeren. Ze willen dit bereiken door webinars voor huurders en kopers, inzet van energiecoaches en door ledlampen uit te delen. Als voorloper op de RREW subsidie deelt 015Duurzaam in Tanthof al kleinschalig cadeaubonnen uit om van te leren. Daarmee kunnen bewoners met korting energiebesparende maatregelen nemen.

Februari staat in teken van energie en klimaat
Het toekennen van deze subsidie valt samen met de themamaand ‘Energie en Klimaat’ van Ons Delft. Ons Delft nodigt inwoners uit om mee te denken over de toekomst van hun stad. Bewoners kunnen webinars over energiebesparing bijwonen en deelnemen aan stadsgesprekken over de warmteplannen. Meer informatie vindt u op https://onsdelftmaakdestad.nl/thema/energie-en-klimaat/