Hilde Marchal en Martin Reitsma
Hilde Marchal en Martin Reitsma

Kasteel decor filmopnames met Hilde Marchal

Algemeen

WASSENAAR - Woensdag 3 februari was het prachtige kasteel Oud-Wassenaar hét decor voor filmopnames met de ‘Delftse’ topzangeres Hilde Marchal en Erik Westra. Hij en Hilde runden in Delft een aantal jaren het kwaliteitsrestaurant Plan B aan de Boterbrug. Deze periode hebben ze afgesloten en ze gaan zich nu richten op een nieuwe toekomst, waarbij onder meer muziek weer een wat grotere rol kan gaan spelen.

Cineast John Meijer en interviewer Martin Reitsma maakten op het kasteel de slotopnames voor een documentaire over de succesvolle muziekcarrière van Hilde.

Hilde
Hilde heeft veel gedaan binnen de vaderlandse muziekscéne. In de jaren zeventig zong ze in de Rainbow Train, die verder bestond uit haar toenmalige echtgenoot Hans Vermeulen - ook bekend van de Sandy Coast, Anita Meyer, Martha Pendleton, Jan Vermeulen (Sandy Coast), Jan Rietman, Okkie Huijsdens, Hans Hollestelle en Shell Schellekens. Ze waren populair in binnen- en buitenland. Het was een echt sterrencollectief die aansprekende songs opnam zoal ‘Another Band’, ‘Heaven On Earth’, ‘Find Out’, en het album ‘Accompanied by’. Voorts zong ze solo en als backing-vocaliste op songfestivals en talloze vaderlandse popplaten.
Hilde vertelt: “Tot voor in de jaren negentig bleef ik actief als sessiezangeres en daarna vertrok ik voor langere tijd naar Rusland. Wij gingen ons inzetten voor het project ‘Kinderen in Tsjernobyl’. Ik voelde me er zo bij betrokken en was zo van het land onder de indruk dat ik een jaar later naar Oekraïne terugging. Het project was onder meer een initiatief van de bekende radio - en TV presentatrice Tineke de Nooy.” De komende tijd zal de documentaire van Meijer en Reitsma ook in Delft te zien zijn via You Tube.