Een steunzooltje kan vervelende klachten voorkomen of verminderen. (Foto: PR)
Een steunzooltje kan vervelende klachten voorkomen of verminderen. (Foto: PR)

Steunzolen op maat bij Fys’Optima Delft

Algemeen

DELFT - Bij Fys Optima Delft, een praktijk voor fysiotherapie in Delft, kunt u tegenwoordig terecht voor steunzolen op maat voor dagelijks gebruik of tijdens het sporten.

Bij dagelijkse activiteiten, zoals lopen of rennen, wordt de voet veelzijdig aan belasting blootgesteld. In sommige gevallen kunnen hierbij klachten ontstaan door overbelasting, een afwijkend beweegpatroon. In de praktijk zien we bijvoorbeeld mensen met een platvoet of een doorgezakt voetgewelf. Dat laatste is het geval wanneer het voetgewelf een mindere boog laat zien. Dit geeft soms klachten in de keten onderrug, heup, knie of enkel, wat een grote belemmering kan vormen voor het sporten of dagelijkse activiteiten. Naast fysiotherapeutische behandeling kunnen steunzolen een meerwaarde hebben bij het ondersteunen van de voet en helpen bij het uitvoeren van activiteiten zoals lopen en sporten. De zolen ondersteunen de voet tijdens belasting en vergroten de demping om de piekbelasting bij een landing verminderen, waardoor ze bijdragen aan een optimaal beweegpatroon.

Praktijk
Tijdens een consult hebben we een vraaggesprek, gevolgd door inspectie van de huidige schoenen. Hierna worden de voetenstand en houding bekeken, gecombineerd met een beweeglijkheidtest van de voetgewrichten. Vervolgens vindt er een ganganalyse plaats, middels een dynamische digitale drukmeting en uw loopstijl wordt gefilmd terwijl u (hard)loopt. Hierna bespreekt u samen met de therapeut de resultaten en het behandelplan en of het gebruik van zooltjes een meerwaarde kan hebben bij het verminderen van uw klachten of mogelijk preventie hiervan. herapeut Rutger van Hulsen, sportfysiotherapeut i.o., is gespecialiseerd in het aanmeten van deze zolen en werkt hierbij samen met het VSO netwerk in Papendal. Meer info: www.fysoptimadelft.nl. U kunt ook contact opnemen via 015-2565900 of info@fysoptimadelft.nl