Mario en Merel demonstreren de MYAH (Foto: Koos Bommelé)
Mario en Merel demonstreren de MYAH (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Van der Leeuw onderscheidt zich met MYAH

Algemeen

DELFT - Bij Van der Leeuw Optiek is het doel om klanten toonaangevende dienstverlening en producten te bieden om hun gezichtsvermogen te corrigeren, wat wordt bereikt door honderd procent maatwerk te leveren. Om zich daarin te blijven onderscheiden willen ze bij Van der Leeuw ontwikkelingen altijd voor zijn, zoals nu gebeurt met de MYAH.

De MYAH is een meetinstrument voor myopie management én droge ogen onderzoek. Onderzoeken met de MYAH worden momenteel slechts bij twee Nederlandse bedrijven aangeboden. Naar aanleiding van een onderzoek met het instrument, kan een goede diagnose worden vastgesteld waaraan een geschikt behandelplan kan worden gekoppeld.

Myopie management
“Nu kinderen en jongeren vaker op hun smartphone, tablet of computerscherm zitten, is een ontwikkeling te zien in het aantal bijzienden, ook wel myopie”, vertelt optometrist Merel Kanters. “De lengte van het oog blijft groeien, wat kan leiden tot hoge sterktes en bijkomende problemen.” Met de MYAH kan de exacte lengte worden gemeten. “Door kinderen elke drie maanden te laten terugkeren voor onderzoek, kunnen wij zien hoe snel de lengte van het oog groeit en bepalen wat een geschikt behandelplan is om verdere groei en een hogere sterkte zoveel mogelijk te voorkomen.” Optometrist Mario Pico vult aan: “Behandelen kan middels harde of zachte lenzen. Indien nodig kan de oogarts de behandeling verder aanvullen met oogdruppels om het oog kort te houden. Zo proberen we kinderen te behoeden voor mogelijke complicaties. “

Droge ogen onderzoek
Naast myopie management, is de MYAH zeer geschikt voor droge ogen onderzoek. Merel: “Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral nu zij veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. De MYAH kan zeer geavanceerde metingen doen om te ontdekken hoe het gesteld is met de tranen. Als die tranen niet goed zijn, hebben we ook weer allerlei mogelijkheden om ze te verbeteren.”

Visueel
Wat Mario prettig vindt aan het gebruik van de MYAH, is dat cliënten worden meegenomen in het proces. “Het instrument stelt diverse beelden op, die wij op het scherm kunnen tonen. Door de uitleg visueel te maken, wordt het voor cliënten gemakkelijker om te begrijpen wat er aan de hand is met het oog.” Metingen worden eveneens gedeeld met oogartsen, waardoor een behandeling sneller kan worden opgestart.

Zie voor meer informatie www.vanderleeuwoptiek.nl of bel voor een afspraak 015-2140880.