Opvang open om achterstand te voorkomen
<p>Peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand mogen weer naar de opvang komen.</p>

Peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand mogen weer naar de opvang komen.

(Foto: )

Opvang open om achterstand te voorkomen

DELFT - Nu kinderen niet naar school gaan, neemt de kans op een achterstand toe. Dat geldt ook voor peuters die niet naar de opvang kunnen. De peuteropvang van de Stichting Kinderspeelzaal is blij dat peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand nu toch naar de opvang kunnen komen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten had een oproep gedaan om de peuters met taal- of ontwikkelingsachterstanden noodopvang te bieden, om nog grotere achterstanden zo veel mogelijk te voorkomen.

Risico’s beperken

De medewerkers van Stichting Kinderspeelzaal zijn ontzettend blij dat de peuteropvang weer open is voor deze groep kinderen. “Wij bieden ze ontwikkelingsgerichte activiteiten en ze kunnen weer lekker spelen met vriendjes, zowel binnen als buiten”, aldus een medewerker van de Kinderspeelzaal. “De kinderen komen wel minder vaak per week en per dag ook minder lang. Op die manier proberen we de risico’s op besmettingen zoveel mogelijk te beperken.

Kinderspeelzaal
Stichting Kinderspeelzaal biedt dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Lansingerland en Den Haag. Alle kinderopvanglocaties hebben een nauwe samenwerking met de basisschool waar ze zijn gevestigd en zijn voorzien in de speel- en ontwikkelbehoeften van kinderen tussen de nul en dertien jaar. Baby’s en peuters worden gestimuleerd in hun brede ontwikkeling met uitdagende spellen en activiteiten en bereiden zich zo spelenderwijs voor op de basisschool. “Gelukkig kunnen we daar nu mee doorgaan. Natuurlijk hopen alle medewerkers, ouders en kinderen van de Stichting Kinderzaal dat straks álle kinderen weer naar de opvang en school mogen!”

Meer berichten