Kindergarden Delft brengt voorleesdagen thuis
<p>Een aantal kinderen kon op locatie genieten van het voorleesontbijt.</p>

Een aantal kinderen kon op locatie genieten van het voorleesontbijt.

(Foto: )

Kindergarden Delft brengt voorleesdagen thuis

DELFT - De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Nu de meeste kinderen van Kindergarden Delft dit jaar thuis zijn, bedacht het team van de kinderopvang om de voorleesdagen bij de kinderen thuis te brengen.

Van 20 tot en met 30 januari is het tijd voor de Nationale Voorleesdagen, de dagen die in het teken staan van voorlezen aan jonge kinderen. Ook Kindergarden Delft besteedt altijd graag aandacht aan deze periode. “Een klein groepje kinderen dat bij Kindergarden naar de noodopvang gaat, kon vanmorgen genieten van het voorleesontbijt”, vertelt een van de medewerkers. “Zij mochten in pyjama naar de opvang komen en werden voorgelezen uit prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’, van illustrator en kinderboekenschrijfster Loes Riphagen, om vervolgens samen lekker te ontbijten. Maar ook de kinderen thuis werden niet vergeten. Alle kinderen van het kinderdagverblijf kregen een pakketje met knutselmateriaal dat in het thema stond van het prentenboek ‘Coco kan het!’. Zo ging pedagogisch medewerker Manuela thuis langs bij de kleine Ben om het pakketje persoonlijk, met anderhalve meter afstand uiteraard, te overhandigen. Wat vond hij het leuk om het pakketje van zijn eigen leidster in ontvangst te nemen!”

Digitaal voorlezen
“Omdat (voor)lezen belangrijk is willen we, ondanks de lockdown, zo veel mogelijk kinderen en ouders bereiken om in aangepaste vorm deel te nemen aan het voorleesontbijt en bijbehorende activiteiten. Zo heeft vanmorgen pedagogisch medewerker Lisa bijvoorbeeld digitaal het prentenboek van het jaar voorgelezen aan alle kinderen, ook degenen thuis. Op die manier hadden we bij Kindergarden Delft Zuid toch echt een ‘gezamenlijk’ voorleesontbijt’ én kon iedereen meedoen.” Kijk voor meer informatie op www.kindergarden.nl en www.nationalevoorlees
dagen.nl

Meer berichten