Ontwerp eerste vliegende waterstofboot gepresenteerd
<p>Fotorealistische afbeelding van hoe de waterstofboot eruit zal zien.</p>

Fotorealistische afbeelding van hoe de waterstofboot eruit zal zien.

(Foto: )

Ontwerp eerste vliegende waterstofboot gepresenteerd

DELFT - Met trots presenteerde het TU Delft Solar Boat Team afgelopen donderdag het ontwerp van de nieuwste boot. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het team dat de ontworpen boot zal varen op waterstof. Daarnaast is het ontwerp gemaakt voor een boot die niet alleen vaart, maar ook vliegt!

Het team is erg enthousiast over het nieuwe en uitdagende project, genaamd Hydro Motion. Nu het ontwerp af is, gaan de studenten de productiefase in. “Veranderingen geven ons de kans om onszelf te ontwikkelen en om grenzen te verleggen. Daarom gaan wij in het TU Delft Solar Boat Team de challenge of change aan om te bewegen naar een groene toekomst.”, sprak teammanager Simone tijdens de online presentatie. Afgelopen zomer zijn de studenten begonnen met het ontwerpproces. Het ontwerp van de boot is te zien op de website van het TU Delft Solar Boat Team.

Vliegende boot
De boot die in het Hydro Motion project wordt ontworpen, vaart op waterstof. Er is veel aandacht besteed aan het gebruiken van een waterstofsysteem. Daarnaast zal de boot ook kunnen vliegen, met behulp van de ‘T en L-vormige’ vleugels onder de boot. “Net zoals een vliegtuig dat ook moet, moeten we snel genoeg gaan om ‘lift’ voor elkaar te krijgen”, legde projectmanager Bouwe tijdens de presentatie uit. “We gaan snel genoeg als we 22 kilometer per uur gaan. Vanaf die snelheid zullen onze vleugels, de ‘hydrofoils’, onze boot uit het water tillen en kan ongeveer 1000 kilogram boven het water vliegen!” Boten van het Solar Boat Team hebben wel vaker gevlogen, maar dit jaar heeft het team de vleugels zo ontworpen dat ze het gewicht van de grote boot kunnen dragen. Dit is nodig omdat het team in de zomer van 2021 mee zal doen aan de Open Sea Class races in Monaco.

Meer berichten