Kinderboekenactie voor de Voedselbank
<p>Isabel wist dankzij haar actie vijftig boeken aan Voedselbank Delft te doneren.</p>

Isabel wist dankzij haar actie vijftig boeken aan Voedselbank Delft te doneren.

(Foto: )

Kinderboekenactie voor de Voedselbank

DELFT - Kinderboekenschrijfster en illustrator Isabel van Duijne besloot in december een actie op te zetten: voor ieder kind een boek! Dankzij de actie kunnen aankomende zomer al vijftig kinderen rekenen op een mooi boek.

“Boeken horen niet in dozen in mijn woonkamer te staan”, vertelt Isabel van Duijne. “Die moeten gelezen en voorgelezen worden. Daarom begon ik in december een kinderboekenactie.” Isabel schrijft en illustreert kinderboeken, waarin zij kinderen meeneemt in herkenbare situaties, humor, avontuur en fantasie. In de boeken vind je ook originele knutselideeën. Mensen konden aan de actie bijdragen door een van de boekjes te kopen. “En met succes! Op 21 januari werd ik gastvrij ontvangen bij de Voedselbank in Delft, om de vijftig boeken te brengen die ik dankzij de actie heb kunnen doneren. Ik was onder de indruk van alle bedrijvigheid en van de vrijwilligers die hard aan het werk waren om pakketten te vullen.” De boeken worden meegegeven in de speciale vakantietassen die aanstaande zomer aan kinderen worden uitgedeeld. “Daarnaast mogen de kinderen een tekenworkshop in mijn ‘Droedelatelier’ komen volgen. Daar geef ik workshops aan de hand van de methode ‘zinvol tekenen’. Door middel van tekenspellen worden kinderen (en volwassenen) uitgenodigd om op een heel andere manier te tekenen, waarbij plezier en verwondering voorop staan.”

De volgende vijftig
“Ik wil graag iedereen die middels een gulle donatie of door het bestellen van boekjes aan de actie heeft bijgedragen, heel erg bedanken! Aangezien er nog veel meer gezinnen met kinderen zijn die door welke situatie dan ook afhankelijk zijn van de Voedselbank, wil ik deze actie graag voortzetten. Op naar de volgende vijftig boeken, wat mij betreft!” Als u meer informatie wilt of ook aan de actie wilt meedoen, kunt u mailen naar isabel.boekenactie.
voedselbank@gmail.com.

Meer berichten