Lekkage in de Prinsenhofgarage
<p>Door hevige regenval en zettingen heeft de Prinsenhofgarage schade opgelopen. (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Door hevige regenval en zettingen heeft de Prinsenhofgarage schade opgelopen. (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: )

Lekkage in de Prinsenhofgarage

DELFT – De Prinsenhofgarage kampt met een lekkage. Tijdens de hevige regenval van afgelopen week sijpelde het water de garage in.

In maart 2018 opende de ondergrondse garage haar deuren. Vorige week werd er een lek geconstateerd. "Dat is natuurlijk supervervelend”, vertelt een woordvoerder van ParkerenDelft. "We hebben drie meldingen gehad van mensen die vlekken op hun auto's hadden omdat ze net bij dat lek stonden. We hebben geruchten gelezen over dat de vlekken door chemische stoffen kwamen, maar dat is onzin. Die vlekken ontstaan omdat er gruis van het plafond meekomt met het sijpelende water. Het is net zoals je in een huis vlekken op de vloer krijgt als je een lekkend dak hebt. Het is vervelend, dat staat buiten kijf, maar gelukkig is het weg te krijgen. Voor de mensen die bij ons melden dat ze door de lekkage vlekken hebben, zorgen wij dat het wordt verwijderd.” Een ander gerucht dat de ronde doet, is dat ruiten van geparkeerde auto's door de lekkage kapot zijn gegaan. "Er zijn echt alleen vlekken op de auto's te zien. En die zitten ook op ruiten, maar er is geen schade. Je hebt meer schade als je vorig weekend het sneeuw, waar nog wel eens zand in zit, van je auto veegde."

Werkzaamheden

Dat de garage nog vrij nieuw is, heeft volgens ParkerenDelft niet per se met het lek te maken. "Het komt wel vaker voor, door zettingen en regenval. De lekkage komt in ieder geval niet door menselijke fouten. We hebben gewoon pech; het kan wel eens tegenzitten.” Meteen na de constatering van de lekkage zijn de reparatiewerkzaamheden gestart. Aangezien de garage voor dit soort gevallen verzekerd is, worden de kosten gewoon vergoed. De reparaties worden zo efficiënt mogelijk gedaan en daardoor verwacht de garage dat een deel van de betreffende verdieping begin komende week weer open kan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind januari afgerond.

Meer berichten