Een monteur luistert met een stethoscoop naar de motor. (Foto: EvE)
Een monteur luistert met een stethoscoop naar de motor. (Foto: EvE)

Idenburg Car Solutions: “Stilstand is achteruitgang”

Algemeen

DELFT - We rijden minder in coronatijd, en dat is niet altijd goed voor je auto, betoogt Erik Idenburg van Idenburg Car Solutions. “Breng je auto langs voor een (gratis) coronacheck!”

Auto’s zijn gemaakt om te rijden. Dat klinkt als een open deur, maar het is echt waar: “Als een auto langere tijd stilstaat, kunnen er problemen ontstaan.” Je kent misschien al het ‘tikje’ bij het wegrijden na het weekend. “Dat is vaak roest op de remschijf. Als je auto langer stilstaat, kan je rem door de roest echt vast komen te zitten. Dat hebben we onlangs nog gehad bij een klant. Die konden we gelukkig ter plaatse helpen.” Een ander gevoelig punt, zeker in de winter, is de accu: “Bij weinig rijden en korte ritjes laadt de accu niet voldoende op. Terwijl juist bij het starten veel elektriciteit van de accu gevraagd wordt. Dat kan dus snel problemen geven, zeker als de accu al een paar jaar oud is. Het is dan vaak verstandig die te vervangen.” Iets wat minder snel opvalt, maar zeker reëel is, is water in de leidingen van de remvloeistof. “Dat ontstaat door condens. Het probleem daaraan is dat het water heet kan worden en zelfs kan gaan koken, waardoor luchtbellen ontstaan die de leidingen kunnen beschadigen.” De monteurs van Idenburg Car Solutions kunnen met speciale apparatuur meten of er water in de remleidingen zit. En waar je ook op moet letten is de bandenspanning: “Dat is altijd een aandachtspunt, maar zeker als de auto langere tijd stilstaat.” Om deze of andere problemen voor te zijn biedt Idenburg Car Solutions een gratis ‘coronacheck’ aan. “We controleren je auto dan op 17 verschillende punten.”

Schone auto
Ook een aandachtspunt: het schoonhouden van je auto. “Opeenhoping van bladeren in je luchtroosters bijvoorbeeld kan voor verstopping zorgen waardoor regenwater in de auto kan lopen. Ook kunnen bladeren die lang blijven liggen je lak aantasten. Je auto wassen is dus een goed idee. We kunnen ook je auto polijsten en van een extra waxlaag voorzien, voor extra bescherming. Daar hebben we nu een actie voor: van 250 voor 175 euro.”

Vernieuwd buitenterrein
En voor het wassen kun je natuurlijk ook naar Idenburg. “Onze boxen zijn gewoon open”, benadrukt Erik. “Het buitenterrein is ook vernieuwd. Zo hebben we nu een snackautomaat en een grote nieuwe wasmachine, waarin je bijvoorbeeld de dekkleden, paardendekens en andere grote (en kleine) stukken textiel kunt wassen. Bovendien kun je nu overal, ook bij de wasboxen, met PIN betalen.” Zo zie je maar, bij Idenburg staan de ontwikkelingen niet stil. Gelukkig maar, want stilstand is achteruitgang!