KD Campus voor Delftse hightech studententeams
<p>Wethouder Stephan Brandligt opende de KD Campus.</p>

Wethouder Stephan Brandligt opende de KD Campus.

(Foto: )

KD Campus voor Delftse hightech studententeams

DELFT - Op woensdag 13 januari is de KD Campus in het Kabeldistrict officieel geopend door wethouder Stephan Brandligt. De campus is een plek waar studententeams die verbonden zijn aan de TU Delft werken aan verschillende innovatieve projecten.

De bouw van de KD Campus is in september 2020 gestart en afgelopen woensdag werd de campus officieel geopend door wethouder Brandligt. Studenten ontwikkelen en bouwen er verschillende prototypes van waterstofauto’s, zonneraceauto’s of boten die meedoen aan wereldwedstrijden. De eerste teams - zoals de Forze Delft, FS Team Delft en Solar Boat Team - zijn inmiddels al aan de slag gegaan op de nieuwe locatie. “De KD Campus past goed bij de ontwikkeling van Kabeldistrict en Schieoevers Noord. Hier willen wij de innovatieve high-tech maakindustrie voor Delft verder stimuleren en dit is een van de plekken waar ontwikkeling mogelijk is. De vier units die nu gerealiseerd zijn, staan hier in principe voor vijf tot tien jaar. Als zich meer teams aanbieden, breiden we de KD Campus verder uit”, aldus Joost Versluijs, projectontwikkelaar bij Kondor Wessels Vastgoed.

Kabeldistrict
Het Kabeldistrict zal de komende jaren worden getransformeerd tot een stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. Er komen woningen, voorzieningen én bedrijfsruimten. De komende jaren worden er 3200 tot 3500 woningen gerealiseerd. Van de bedrijfsruimten is de helft gereserveerd voor innovatieve maakbedrijven, die zich voornamelijk bezighouden met het ontwerpen, maken van prototypen en het produceren van hightech-innovaties. Daarnaast is een kwart bestemd voor vakonderwijs op het gebied van techniek en technologie. Zo kan wat op de TU Delft wordt bedacht, ook in Delft ontwikkeld, gebouwd, onderhouden en gerepareerd worden. Zo ontstaan er banen op elk niveau; van mbo tot universiteit.

Meer berichten