Melanie Haaksma en René van Dijk van We Are Delft
Melanie Haaksma en René van Dijk van We Are Delft

We Are Delft: denk ook in 2021 lokaal

Algemeen

DELFT - We Are Delft is in de coronacrisis door én voor ondernemers ontstaan en is uitgegroeid tot een veel bezochte online warenhuis en etalage voor Delftse producten en ondernemers. Vooral in december heeft het online platform veel lokale ondernemers kunnen helpen.

Het nieuwe jaar is begonnen, de lockdown is nog steeds van kracht en ondernemers hebben te maken met de zware verliezen van de afgelopen maanden. “Daarom is samenwerken nog steeds hartstikke belangrijk”, vertelt Melanie Haaksma namens We Are Delft. “Allereerst willen we alle ondernemers en bezoekers van het platform bedanken voor het afgelopen jaar. We zijn ontzettend dankbaar dat we zoveel ondernemers hebben kunnen helpen zich lokaal te presenteren. Het is ook zo fijn om te zien hoeveel Delftenaren ons platform hebben gevonden en lokaal hun cadeaus bestelden. Hoe mooi is het dat in een periode van heftige gebeurtenissen er toch zoveel verbroedering is?”

Delft denkt lokaal
“De allergrootste afname was de afgelopen periode voor de horeca. Er zijn massaal kerstpakketten, ontbijtjes en brunches besteld bij lokale ondernemers. Die bestellingen hebben de verliezen voor de horecaondernemers niet helemaal weggenomen, maar het is prachtig om te zien dat mensen zo aan de lokale restaurants, bakkers en supermarkten hebben gedacht.” De lockdown zorgde voor nog meer drukte. “We hebben de lat ook wel hoog gelegd voor onszelf, want wie voor 14:00 bestelt en in Delft woont, krijgt het dezelfde avond nog bezorgd. Dus het was nog een tandje harder werken voor iedereen. Een dikke shout-out naar alle meewerkende partijen om dit voor elkaar te krijgen!”

Goede voornemens
Het nieuwe jaar is begonnen en we zitten nog steeds massaal thuis door de lockdown. “Het vooruitzicht is nog niet veel beter, dus samenwerken en de lokale gedachte blijven belangrijk. Het cadeautjesseizoen is voorbij, maar ook in het dagelijks leven kun je lokaal winkelen. Bestel je bijvoorbeeld wel eens eten online? Kijk eens op onze website om te zien welke lokale restaurants, supermarkten, slagers, bakkers of koffietentjes ook thuis bezorgen. Een goed voornemen is wat ons betreft nog steeds: koop lokaal! Wil je bijvoorbeeld echt je rijbewijs eens halen? Dan weten wij een Delftse ondernemer waar je dat bij kunt doen. Of misschien wil je in het nieuwe jaar duurzamer leven. Wist je dat er in Delft een enorm actief platform bezig is om Delft nog bewuster en duurzamer te laten leven? Op de website hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.”

Samen dingen creëren
“Wij gaan het nieuwe jaar in met vooral heel veel energie en geloof in onze stad. Ons doel is om nog meer ondernemers te kunnen koppelen met Delftenaren. Heb jij een mooi idee voor We Are Delft, lijkt het je leuk om een keertje met ons te sparren of ben jij een Delftse ondernemer die onze hulp ook wel kan gebruiken? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Namens het team van We Are Delft (René van Dijk, Bram jr. Rontberg en Melanie Haaksma) willen we iedereen een goed jaar wensen, waarin we vooral samen mooie dingen kunnen creëren. Haal alles uit de stad. We Are Delft, jij toch ook?
We hopen je snel te zien op www.wearedelft.nl!”