Foto:

Rinus Gerritsen reikt boek uit aan Delftenaar Robert Jan Stips

DELFT - Afgelopen vrijdag reikte Rinus Gerritsen van Golden Earring het boek Supersister Looking Back, Naked uit aan de Delftse muzikant Robert Jan Stips. Deze biografie is geschreven door Fred Baggen. Het 970 pagina’s dikke meesterwerk ‘Supersister, Looking Back, Naked’ maakt de lockdown wat aantrekkelijker voor elke liefhebber van ‘progressieve’ Nederpop uit de jaren ‘70. Schrijver Fred Baggen heeft veel onderzoek en interviews gedaan om er een boek van te maken waar velen nog lang van kunnen genieten.

Door Martin Reitsma

De uitreiking van het boek vond plaats bij muziekproducer Erik Kuylaars. In een coronaproof omgeving had Rinus Gerritsen mooie woorden voor zowel de muzikale virtuositeit van Robert Jan als voor deze biografie. Cineast John Meijer nam het op film op. Fotograaf Paul Bergen maakte een fotoreportage van de uitreiking. Martin Reitsma deed de organisatie van het evenement en de interviews.

Supersister
Robert Jan vertelde Martin Reitsma: “De muziek van Supersister was altijd al een ode aan de fantasie en eigenheid die in elk mens zit, maar niet door iedereen wordt gebruikt of geuit. Het is vaak niet de makkelijkste weg die blijkbaar wel tot maaksels kan leiden die vijftig jaar later nog steeds de moeite waard zijn. Muziek uit inmiddels een andere wereld, die evenwel nog steeds beklijft”

Video
Meer info over Robert Jan kunt u verkrijgen via de video op https://www.youtube.com/watch?v=k0ZagatUM3E&t=42s

Boek
Het boek is onder meer verkrijgbaar via de webshop van Museum RockArt in Hoek van Holland. Meer informatie is te vinden op de website http://www.stips.net

Meer berichten