<p>De achtjarige Scott voetbalt zowel bij S.V. Den Hoorn als bij Feyenoord</p>

De achtjarige Scott voetbalt zowel bij S.V. Den Hoorn als bij Feyenoord

(Foto: )

'Voetballen bij Feyenoord vind ik heel bijzonder'

DELFT - Scott van Leeuwen is pas acht jaar oud, maar heeft zich als voetballertje al sterk ontwikkeld binnen S.V. Den Hoorn. Zelfs zo sterk, dat de scouts van Feyenoord hem graag verwelkomen bij de Rotterdamse club.

Door Cheyenne Toetenel

Scott gaat naar groep 5 op de Mariaschool in Den Hoorn en kan niet wachten tot zijn fysieke lessen weer beginnen, want al dat thuiszitten vindt hij maar niks. Blij is hij dan ook met het feit dat zijn voetbaltrainingen wél doorgaan. “Daar zie ik mijn vrienden gelukkig nog.”

Scoorties
Op zijn vijfde zette Scott zijn eerste stappen op het voetbalveld van S.V. Den Hoorn. Zijn vader Johan van Leeuwen had een café in het dorp waar veel leden van de club kwamen én Scott ging al naar de basisschool in de buurt, waardoor het een inkoppertje was dat hij daar debuteerde. “Eigenlijk was ik altijd bezig met een bal, in huis, op straat en op school. Toen ik vijf werd mocht ik ingeschreven worden bij de club en begon ik bij de scoorties.” Bij de scoorties ging het nog niet zozeer om het technisch voetballen, maar om het spelenderwijs kennismaken met de sport. “Dat ging eigenlijk meteen heel goed. Ik kon toen al dribbelen en goed schieten.” Dit talent schijnt hij niet van zijn familie te hebben, vertelt vader Johan. “Ikzelf heb vroeger wel gespeeld bij Concordia, maar was een matige voetballer. Scott doet het nu al veel beter dan ik destijds.”

Voetbaltempel
Voetbal dreunt door in het hele leven van Scott. Niet alleen staat hij zelf graag op het veld, ook neemt hij zijn passie voor de sport mee naar huis. Zijn kamer is een heuse voetbaltempel te noemen, en ook is hij een fanatieke voetbalkijker. “Ik kijk voetbalwedstrijden uit verschillende landen van begin tot eind zonder te worden afgeleid, kijk vaak wedstrijden van vroeger terug en zoek op YouTube naar video’s met bijvoorbeeld de tien mooiste goals ter wereld.” Scott kent alle clubs, spelers en spelersposities. “Dat komt deels door het voetbalkijken, maar ook wel een beetje door FIFA.” Zijn favoriete clubs? “Liverpool, Real Madrid, Juventus en Feyenoord. En ik kijk ook graag naar het Nederlands elftal.”

Feyenoord
Waar Scott onwijs trots op is, is dat hij vorig seizoen is gescout door één van die favoriete clubs: Feyenoord. “Het had eigenlijk niet mooier kunnen gaan. Ik speelde met mijn team JO9 van S.V. Den Hoorn, dat uitkomt in de hoofdklasse, in het Westland een hele goede wedstrijd. Daar waren de scouts van Feyenoord aanwezig, die vonden dat ik het goed deed. Ik maakte een omhaal en scoorde, wat eigenlijk niet vaak wordt gedaan door jongens van mijn leeftijd. Daar maakte ik indruk mee.”

Talent
Scott is een rustige jongen, maar weet zich op het veld dominant op te stellen en het spel goed op te eisen. Is het spel over, dan verandert hij weer terug in zijn rustige zelf. Ondanks zijn bescheidenheid, weet hij toch te vertellen waar volgens hem zijn kwaliteiten liggen. “Ik denk dat mijn techniek wel goed is. Ik kan goed de bal aan mijn voet houden, vrijspelen en hard schieten. Het liefst speel ik rechtsbuiten, dus aanvallend. Verdedigen gaat mij ook best goed af, maar het liefst sta ik voorin en scoor ik.” Hoe hij zich zo goed heeft weten te ontwikkelen? “Ik heb een goede hoofdtrainster bij Den Hoorn, Samantha. Zij heeft zelf hoog gevoetbald en weet ons team veel te leren. Wij hadden ons geen betere kunnen wensen.”

Dromen
Voor de winterstop heeft Scott al een paar keer bij Feyenoord meegetraind, wat in maart een vervolg krijgt. “Ik ga bij Feyenoord trainen, maar blijf wedstrijden bij Den Hoorn spelen. Dat vind ik leuk, want dan kan ik voorlopig nog bij mijn vrienden blijven. Dat ik nu ook bij Feyenoord mag spelen vind ik spannend, maar ik heb er zin in. De trainingen zijn daar pittig, maar daar kan ik veel van leren.” Wat hij uiteindelijk hoopt te bereiken? “Profvoetballer worden, het liefst bij Feyenoord 1. Of bij Liverpool, maar dat wordt wel heel moeilijk. Daar moet ik natuurlijk heel hard voor werken.” Voorbeelden genoeg voor Scott. “Steven Berghuis, Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah vind ik hele goede voetballers. Dat zijn niet de minsten, maar je moet groot denken om iets te bereiken.”

Ken jij ook een jong sporttalent uit de regio, iemand die veelbelovend is voor de toekomst? Mail naam en informatie dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt hij of zij volgende week op de sportpagina van Delft op Zondag! 

Meer berichten