Theater de Veste komt met verrassend nieuw programma
<p>Het gehele programma t/m juni 2021 is te zien op www.theaterdeveste.nl</p>

Het gehele programma t/m juni 2021 is te zien op www.theaterdeveste.nl

(Foto: )

Theater de Veste komt met verrassend nieuw programma

DELFT - Dit najaar bleek er al grote animo te zijn voor theaterbezoek. Want wie heeft er nu niet behoefte aan ontspanning, schoonheid en vertier in deze uitdagende tijden? Aan Theater de Veste zal het niet liggen, het Delftse theater heeft voor het voorjaar 2021 een verrassend en veelzijdig aanbod samengesteld in een coronaproof setting. Vanaf 3 januari a.s. zijn tickets te bestellen. De capaciteit is beperkt, dus wacht niet te lang. 

Delft mag trots zijn dat grote namen uit de theaterwereld ook dit voorjaar onze stad bezoeken. Wat te denken van topgezelschappen als Scapino Ballet Rotterdam, prijswinnend toneel van De Warme Winkel en Het Nationale Theater. Aan humor geen gebrek met cabaretier Stefano Keizers, Roué Verveer, Diederik van Vleuten, Kasper van der Laan en onze buurtgenoten René van Meurs en Maartje en Kine. Extra op het programma zijn coronaproof locatievoorstellingen, zoals De Grote Reis - een theaterbus voor kinderen, die door de stad rijdt - en Radman; een voorstelling in een reuzenrad, op de Markt. De lijst met topmuzikanten is indrukwekkend van Stef Bos, Frank Boeijen, Tim Knol, Ellen ten Damme tot The Kik. Ook voor jeugd en families is er volop aanbod, voor de verdieping van de geest zijn er lezingen van o.a. Diederik Jekel en Damiaan Denys en filosofische cafés over actuele maatschappelijke onderwerpen.

Grote steun
Dat er in deze tijd zoveel moois is te zien, is niet zo vanzelfsprekend. Het theater geeft aan zeer dankbaar te zijn dat zoveel artiesten willen komen optreden; het kost deze gezelschappen het nodige kunst- en vliegwerk. Maar er zijn meer zegeningen te tellen. Directeur Marijtje Pronk: “het is ongelooflijk en hartverwarmend hoe dit theater wordt gedragen door de stad en regio. We hebben zoveel steunbetuigingen, lieve woorden, donaties en begrip van onze bezoekers ontvangen. Dit is bijzonder en geeft aan hoe belangrijk kunst in ons leven is. Juist daarom komen wij, uiteraard wanneer het weer mag en binnen de gestelde veiligheidsregels, met een programma dat ontspanning, ontmoeting, troost en blijdschap biedt en blijven we ons sterk maken voor cultuur, voor iedereen in Delft en de regio.” We hebben meer dan ooit behoefte aan livecontact en er letterlijk even uit zijn. Zodra het weer kan, opent Theater de Veste met liefde zijn deuren en kun je in een veilige omgeving met volop persoonlijke ruimte en aandacht genieten van een fantastische line-up aan artiesten. Het theater geeft aan dat mocht onverhoopt een voorstelling niet doorgaan, het publiek uiteraard z’n geld retour krijgt.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten