Bakker van Roon bakt oliebollen voor Voedselbank
De oliebollen werden verzorgd door een enthousiast team
De oliebollen werden verzorgd door een enthousiast team (Foto: )

Bakker van Roon bakt oliebollen voor Voedselbank

DELFT - Dinsdagnacht heeft Bakker van Roon 4500 oliebollen gebakken voor de Voedselbank Delft. Deze moesten nog worden ingepakt voor alle cliënten, maar daar draaiden de vrijwilligers hun handen niet voor om!

“Van deze samenwerking is al heel lang sprake”, vertelt Jack van Roon. Na contact te hebben gehad met de Voedselbank is dit project ontstaan. “Dit is zo begonnen door iemand van de Voedselbank en een ander bedrijf. Deze combinatie heeft ertoe geleid dat we dit kunnen doen!” Er komen steeds meer mensen bij om te helpen aan dit mooie initiatief. “We zijn hier ongeveer tien tot twaalf jaar geleden mee begonnen. Eerst deelden wij rond de 2000 oliebollen uit en inmiddels zijn het er meer dan 4000! Dit geeft aan dat mensen het eten van de Voedselbank nog harder kunnen gebruiken dan eerst.”

Maatregelen
Ondanks dit moeilijke coronajaar kon het project zonder problemen doorgaan. “Deze editie verliep enorm goed. Wij hebben met onze mensen de oliebollen gebakken in een grote ruimte met voldoende afstand en verschillende afdelingen. Daarna kwamen de mensen van de Voedselbank langs om alles mee te nemen pakken. Met deze actie bezorgen wij de mensen een nog leuker oud en nieuw!”

Juliano van der Knaap,
Meer berichten