<p>Initiatiefnemer Aad Sosef en Tee-Set gitarist Polle Eduard verheugen zich op de plaatsing van het eerbetoon (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Initiatiefnemer Aad Sosef en Tee-Set gitarist Polle Eduard verheugen zich op de plaatsing van het eerbetoon (Foto: Koos Bommelé)

Eerbetoon Delftse muziekhelden gaat er komen

DELFT - Exact vijftig jaar geleden stond de Delftse nederpopformatie Tee-Set met de megahit ‘She Likes Weeds’ op nummer één in Veronica’s Top 40 én in AVRO’S Toppop. In totaal bevat het oeuvre van de band maar liefst 21 Top 40 hits. Voor Aad Sosef een reden dat de Tee-Set een blijvende herinnering verdient in Delft. Een herinnering, die er komend voorjaar echt lijkt te gaan komen.

Door Cheyenne Toetenel

“De band is onderdeel van de identiteit van cultureel Delft”, aldus initiatiefnemer Aad Sosef. “Dat maakt de ‘Tee-Set’-tijd in mijn ogen een stukje cultuurgeschiedenis, dat een eerbetoon waard is.” Dit eerbetoon wordt gecreëerd in de vorm van een tweetal herinneringen, en wel in de wijk waar het allemaal begon: het Delftse Westerkwartier. “Op grootformaat van drie bij drie meter zijn straks de woorden uit het refrein van ‘Ma Belle Amie’ te lezen op een blinde muur in de Warmoezierstraat, op de hoek van de Buitenwatersloot. Daarnaast is er het plan om een kunstfoto op het trafohuisje op het Hugo de Grootplein te plaatsen van de eerste Tee-Set formatie met de vijf Delftse muzikanten van toen: Polle Eduard, Gerard Romeijn, Robbie Plazier, Carry Janssen en de man met de geweldige stem, Peter Tetteroo.”

Enthousiasme
Gitaristen van het eerste uur, Polle Eduard en Gerard Romeijn, zijn enthousiast over de plannen. “Het is mooi om te zien dat dit initiatief zo breed gedragen wordt”, aldus Eduard. “Leuk dat dit initiatief voor een herinnering zorgt aan de originele formatie van de Tee-Set, met daarin enkel Delftenaren”, vindt Romeijn.

Herinneringen
Eduard kijkt terug op een bijzondere tijd als bandlid. “Als jong muzikantje had ik mij geen betere start van mijn carrière kunnen wensen. Het is de eerste professionele band waarmee ik succes had. Onze eerste drie platen stonden binnen mum van tijd in de Top 40.” Ook Romeijn denkt met plezier terug aan die tijd. “Hoewel wij als leden voorheen ook al actief waren binnen andere bands, waaronder de succesvolle band The Shats waaruit de Tee-Set is voortgekomen, heeft de Tee-Set ons pas echt grote naamsbekendheid gebracht. Het was een leuke tijd, en heel bijzonder om mee te maken op zo’n jonge leeftijd. De hoogtepunten waren voor mij de opnames van de platen, in de studio. Met name die van ‘Emotion’, onze eerste LP. Die platen waren een groot succes en zorgden voor veel publiciteit. Niet alleen in kranten, maar ook met televisieoptredens. Dit alles heeft mij veel gebracht in het leven.”

Actie
De crowdfunding loopt nog tot en met woensdag 6 januari. De actie loopt goed, maar het streefbedrag is nog niet bereikt. Sosef: “Wij hopen dat Delftse burgers een bijdrage aan het project willen leveren, zodat we kunnen starten met de uitvoering en in mei - uiteraard enkel als de coronasituatie dat toelaat - een feestelijke opening kunnen organiseren.” Doneren kan via www.voorjebuurt.nl, onder het initiatief ‘Een mooie herinnering aan de Delftse Nederpopband Tee-Set’.

Meer berichten
 
CustomHtml_1