Kinderen van Marie in de Bocht halen geld op voor kinderen van de voedselbank met warme zelfgemaakte soep
Kinderen van Marie in de Bocht halen geld op voor kinderen van de voedselbank met warme zelfgemaakte soep

Kinderen halen geld op voor Voedselbank

DELFT – Tijdens de donkere dagen besluiten kinderen van de naschoolse opvang dat er meer aandacht en liefde nodig is voor kinderen die de voedselbank nodig hebben. Al snel kwam er een uniek idee. Ze knutselen een soepkraampje in elkaar en maken elke dag een heerlijke verse soep om uit te delen en hopelijk hiermee geld op te halen. Een unieke actie door kinderen, voor kinderen.

Vóór de uitbraak van het coronavirus kwamen ouders hun kinderen binnen in de warme naschoolse opvang ophalen. Nu dit niet meer mag wachten ze buiten in het donker en de kou tot hun kinderen klaar zijn. Kinderen van de naschoolse opvang Marie in de Bocht bedachten dat het wel heel fijn zou zijn als ze tijdens het wachten een warme kop verse soep konden nuttigen. En hoe nobel is het als je hierna ook nog een donatie kunt doen voor kinderen die de Voedselbank hard nodig hebben.

Voedselbank
Zo kwam het plan op gang en in de laatste week voor de kerstweek, werd er elke middag door de kinderen zelf een verse soep bereid. Tomatensoep, linzensoep, zoete aardappelsoep en pastinaak-tomatensoep werden met veel liefde bereid en uiteraard kon ook een winterse erwtensoep niet ontbreken. Rond een uur of vijf werd het soepkraampje, dat met kerstlampjes versierd was, buiten neergezet en kregen de ouders een kop warme soep. Hierna konden ze een donatie doen voor kinderen van de voedselbank. De actie, helemaal door de kinderen zelf verzonnen, heeft maar liefst een bedrag van 99 euro opgebracht Omdat kinderopvang de Lange Keizer heel trots is op deze opbrengst en omdat ze kinderen in deze donkere dagen ook graag willen helpen, verdubbelen ze dit bedrag en ronden ze het naar boven af naar 200 euro. Een mooie opbrengst voor de Voedselbank.

Meer berichten
 
CustomHtml_1