Pakketten kunnen worden uitgedeeld dankzij de succesvolle voedselactie
Pakketten kunnen worden uitgedeeld dankzij de succesvolle voedselactie (Foto: )

Dorcas kleding- en voedselacties zeer succesvol

DELFT - Dorcas Hulp Delft en Haaglanden heeft zaterdag 19 december bijna 1000 kilo kleding, schoenen en huishoudtextiel opgehaald in Delft en Rijswijk. Ook werd voor de 25ste keer de Dorcas Voedselactie gehouden, dit keer niet door het fysiek inzamelen van voedsel, maar digitaal door het uitdelen van voedselproductenkaartjes.

Er werden die inzamelochtend van 10.00 uur tot 12.00 tientallen kaartjes uitgereikt, met daarop een QR-code die men met behulp van een telefoon kon scannen. Men kon een voedselproduct vanaf 1 euro al scannen, hiervoor koopt Dorcas dan al 3 pakken macaroni. Men kon met het scannen van de code zo voedsel voor 1, 2, 5, 10 of 15 euro doneren. De landelijk voedselactie leverde zo al een bedrag op van 853.381 euro. Van dit geld worden in landen als Moldavië, Oekraïne, Albanië en Roemenië de kwetsbaarste ouderen geholpen met een voedselpakket om deze winter door te komen. Veel ouderen en eenzamen moeten veelal rondkomen met een pensioen van tussen de 50 en 100 euro per maand, en daar kan men zelfs in deze landen niet van leven. De voedselproducten worden lokaal ingekocht in Oost-Europa en verspreid door vrijwilligers van Dorcas. Kleding, schoenen en huishoudtextiel kan men ook het gehele jaar door inleveren bij de Dorcas kledingdepots. Dit kan zeven dagen per week op de Merellaan 13 in Rijswijk-Zuid/Delft-noord, en de Churchillaan 1035 in Rijswijk. Alle kleding en schoenen moeten schoon, droog en niet versleten zijn. Alles het liefst aanleveren in dichtgeknoopte plastic vuilniszakken.

Alle informatie over het werk van Dorcas is te vinden op www.dorcashulpdelft.nl of bel met 070-4151013 of 06-48525932. Mailen kan ook naar dorkashulpdelft@hotmail.com.

Meer berichten
 
CustomHtml_1