<p>Volg leuke digitale workshops van Science Centre Delft!</p>

Volg leuke digitale workshops van Science Centre Delft!

(Foto: )

Haal de wetenschap in huis!

DELFT - In het Science Centre Delft is een afspiegeling van de onderzoeks- en studentprojecten van de TU Delft te zien. Wetenschap en techniek, dat zijn de thema’s. Het museum is nu even niet te bezoeken door de coronamaatregelen, maar daagt jou uit om zelf aan de slag te gaan met de verschillende online workshops!

Al sinds de eerste lockdown kun je met behulp van Science Centre Delft diverse wetenschappelijke onderwerpen gaan onderzoeken door filmpjes, artikelen en workshops. Dat kan onder meer met het onderwerp aerodynamica. Dit beschrijft hoe lucht om een voorwerp heen beweegt. Goede aerodynamica is bijvoorbeeld heel belangrijk om een vliegtuig de lucht in te krijgen. Met de aanwijzingen en opdrachten op de website van Science Centre Delft kun je daar zelf mee experimenteren. Met hulp van de filmpjes, instructies en sjablonen kun je jouw eigen vliegtuig ontwerpen, dat hopelijk zo ver mogelijk vliegt!

Onderwerpen
Maar ook andere onderwerpen komen aan bod: virussen en bacteriën, vallende eitjes en constructies, vulkanen en mineralen, aardbevingen, life science en achter de wolken schijnt de zon. Ook vraagstellingen als ‘Wat kun je waarnemen, maar niet meenemen?’ worden behandeld en uitgebreid toegelicht. Al deze onderwerpen van de digitale workshops zijn te vinden op www.tudelft.nl/sciencecentre.

Delen
Heb jij een unieke uitvinding gedaan of heb je een mooi eindresultaat? Deel het dan met het Science Centre Delft via hun socialemediakanalen. Ze zijn erg benieuwd naar jullie ontwerpen, testvluchten en andere resultaten!

Meer berichten
 
CustomHtml_1