Gedecoreerden Schipluiden vlnr Marcel Groot, Maarten van Dijk, Johan Oosthoek, burgemeester
Gedecoreerden Schipluiden vlnr Marcel Groot, Maarten van Dijk, Johan Oosthoek, burgemeester (Foto: )

Koninklijke onderscheiding brandweermannen Midden-Delfland

MIDDEN-DELFLAND - Zes brandweermannen van Midden-Delfland kregen zaterdag 12 december een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De mannen zetten zich al meer dan twintig jaar in voor de brandweer.

Michel Voogt, Cock Kuipers, Dennis Ammerlaan, Maarten van Dijk, Johan Oosthoek en Marcel Groot werden allemaal, door de koning, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Den Hoorn
Midden-Delfland heeft drie kazernes. Cock Kuipers is de oudgediende van het stel en heeft inmiddels veertig dienstjaren bij de brandweer achter de rug. Bij dezelfde kazerne in Den Hoorn is Michel Voogt 24 jaar vrijwillig brandweerman.

Schipluiden
Johan Oosthoek, Marcel Groot en Maarten van Dijk zetten zich vanuit de kazerne van Schipluiden al respectievelijk 21, 22 en 23 jaar in voor de brandweer.

Maasland
Dennis Ammerlaan is 26 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Maasland.
Reden voor burgemeester Arnoud Rodenburg om hen in een toespraak te bedanken voor hun jarenlange inzet en maatschappelijke betrokkenheid in Midden-Delfland en omstreken.

Indrukwekkend
Het opspelden van de versierselen verliep dit keer anders dan anders vanwege de RIVM-maatregelen rondom corona. De brandweerlieden kregen de lintjes, op aparte tijdstippen per ploeg, opgespeld door hun familieleden. Rodenburg sprak over indrukwekkende uitrukken uit de afgelopen jaren. Ook benoemde hij de familiaire sfeer bij de brandweer en vertelde hij leuke anekdotes uit de carrières van de heren.

Koninklijke onderscheiding
Inwoners uit Midden-Delfland kunnen worden voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Algemene informatie over Koninklijke onderscheidingen staat op www.lintjes.nl. De website beschrijft stapsgewijs hoe iemand voor een lintje kan worden voorgesteld. Suzanne Neven behandelt de lintjes voor onze gemeente. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten van iemand inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.

Voordragen
Wilt u meer informatie of iemand voordragen? Neemt u dan contact op met Suzanne Neven door te mailen naar sneven@middendelfland.nl.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1