Carin Kraal – van der Leeuw (rechts) overhandigt de kerstgoodiebag aan vrijwilligster Rieneke de Pater in Museum Paul Tetar van Elven
Carin Kraal – van der Leeuw (rechts) overhandigt de kerstgoodiebag aan vrijwilligster Rieneke de Pater in Museum Paul Tetar van Elven (Foto: )

Delftse ondernemers zetten vrijwilligers in het zonnetje

DELFT - In het kader van steun de culturele sector en de Delftse ondernemers ‘Samen Sterk’ is er iets moois uitgekomen voor de vrijwilligers van het museum Paul Tetar van Elven.

Banketbakkerij Suikerbuik, Wafels & Zoenen, Happy Tosti, Chocolate Company en drogisterij de Salamander leveren een bijdragen aan de Kerst Goodie Bag voor de 55 vrijwilligers van het museum Paul Tetar van Elven op de Koornmarkt in Delft. Als tegenprestatie krijgen zij gratis entreekaartjes voor het museum die zij weg kunnen geven aan hun klanten. Het museum staat er vanwege Corona en de lockdown niet rooskleurig voor waardoor er geen mogelijkheden zijn om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De kerstgoodiebags aan de vrijwilligers overhandigd door Carin Kraal - van der Leeuw bestuurssecretaris van het stichtingsbestuur van museum en bedenker van de actie. In de goodiebag zitten heerlijke chocoladebonbonnetjes en een zalig taartje. Maar ook een aantal kortingsbonnen en een handcrème. Tevens een Ansichtkaartensetje van de schilderijen van Arie Wassenburg (1896-1970) de Delftse schilder welke nu in het museum te zien is.

Vrijwilligers
Het 19e-eeuwse kunstenaarshuis van Paul Tetar van Elven draait hoofdzakelijk op vrijwilligers. De vrijwilligers ontvangen de bezoekers, leiden ze rond en regelen het behoud en beheer van het museum. Rieneke de Pater neemt de eerste kerstgoodiebag van Carin Kraal - van der Leeuw in ontvangst. “Ik ben zo blij dat ik een paar uur in de week in dit museum werk. Het is een heel leuk team, net een familie”, aldus Rieneke.

Mocht je ook vrijwilliger willen worden in het museum Paul Tetar van Elven stuur dan een mail naar carinkraal@gmail.com. Op dit moment is het museum gesloten maar via Instagram en Facebook blijf toch je op de hoogte.

Museum Paul Tetar van Elven
Koorenmarkt 67
www.tetar.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1