Simone Dina, Rob Beudeker en Dolph Paulsen. Op de banner de gerealiseerde doelen van het Delfts Blauwe Water project (Foto: Jaap Oldenkamp)
Simone Dina, Rob Beudeker en Dolph Paulsen. Op de banner de gerealiseerde doelen van het Delfts Blauwe Water project (Foto: Jaap Oldenkamp)

Delfts Blauw Water project bereikt derde doel

Algemeen

DELFT - Jeugdige patiëntjes van het Reinier de Graaf Gasthuis zijn voorlopig weer verzekerd van ‘tovenaars met potloden en stiften’. Dankzij een gift van Kiwanisclub Delfts Blauw kunnen professionele tekenaars van de Stichting Tekenen voor Kinderen wensen van de kinderen via een tekening in vervulling laten gaan.

Medisch pedagogisch hulpverlener Simone Dina is blij met de bijdrage van 2.500 euro van de Kiwanisclub. “We werken al sinds 2007 samen met Tekenen voor Kinderen. Het is een welkome afwisseling voor de patiëntjes om iets te mogen bedenken wat de tekenaar dan gaat maken. Vanwege Corona moet het nu online maar ook dat werkt prima voor de kinderen.”

Tekenaars
Voorzitter en oprichter van de Stichting Tekenen voor Kinderen Dolph Paulsen heeft zelf ervaring als tekenaar, ook in het RdGG. “Ik ben hier sinds 2007 voor de Stichting gaan tekenen. Erg leuk werk en dankbaar om te doen. Ik vind het leuk om nu even terug te zijn. Met de donatie van de Kiwanisclub kunnen onze tekenaars aan het werk blijven voor het RdGG.” De Stichting is in meer dan 75 locaties door heel Nederland actief en geeft kinderen de kans zich te verplaatsen in een alles-kan-en-alles-mag wereld. Paulsen: “De kinderen zijn de baas; zij geven aan wat ze willen en de tekenaars maken het.” De kinderen mogen daarna de tekeningen uiteraard zelf houden.

Doelen
Kiwanisclub voorzitter Rob Beudeker: “We hadden ons met het Delfts Blauwe Water project drie doelen gesteld. Twee daarvan zijn eerder dit jaar gerealiseerd en we zijn blij dat nu ook het derde doel bereikt is, vooral door de medewerking van een aantal Delftse horecabedrijven. Die wil ik graag ook langs deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet. Ik hoop echt dat 2021 voor hen een beter jaar wordt.”