Foto:

Delvenaar in beeld: Riet Jansen (78)

Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
"Ik heb net wat boodschapjes gedaan, dat is het enige waarvoor ik buiten kom. Voor de rest blijf ik veilig binnen, veel te bang dat ik iets oploop. Thuis vermaak ik mij prima hoor, lekker breien, lezen of een puzzel maken. Gelukkig ben ik niet alleen, ik woon samen met mijn man. Af en toe komen mijn kleinkinderen en oudste zoon langs, maar verder niemand."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De binnenstad vind ik prachtig. Soms loop ik daar even lekker doorheen, ik kies dan een fijn bankje uit om even bij te komen en mensen te kijken, daar kan ik zo van genieten."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"De persconferentie, ik erger mij dood aan Rutte en De Jonge. De maatregel dat je met kerst maar drie mensen mag uitnodigen, vind ik onzin! Mijn man zegt dan dat ik mij niet zo druk moet maken, maar dat doe ik wel! Niet voor mijzelf, maar voor anderen."

Mocht de mogelijkheid er zijn, laat u zich dan vaccineren?
"Nee, ik laat mij niet vaccineren. Je hoort er zoveel verschillende verhalen over, ik vind het maar eng allemaal. Je hebt geen idee wat ze je inspuiten! Nee, ik begin er niet aan."

Wat zijn uw goede voornemens?
"Vrede! We zijn zo ongezellig tegen elkaar, vooral de laatste tijd. Als ik in de supermarkt net iets te dichtbij iemand kom, krijg ik meteen een snauw of een boos gezicht. Dus laten we van 2021 een mooi jaar maken met veel liefde voor elkaar."

Meer berichten
 
CustomHtml_1