De aardewerkfabriek aan de Delftweg 133 wordt klaargestoomd voor een frisse start
De aardewerkfabriek aan de Delftweg 133 wordt klaargestoomd voor een frisse start

Grote fabrieksuitverkoop Heinen Delfts Blauw

Algemeen

DELFT/RIJSWIJK - Het faillissement van de Delftse Pauw betekent niet het einde van de aardewerkfabriek aan de Delftweg 133. Heinen Delfts Blauw heropent naar verwachting in maart definitief de deuren. Om een frisse start mogelijk te maken, houden ze vanaf volgende week een grote fabrieksuitverkoop.

“Om te kunnen bouwen aan de toekomst, nemen wij eerst afscheid van al het oude”, vertelt Jorrit Heinen. “Daarom houden wij een mega-uitverkoop van de oude collectie met kortingen oplopend tot 75 procent. We hopen op veel support vanuit de omgeving, de aanschaf van mooi handgeschilderd Delfts blauw aardewerk voor thuis of wellicht om cadeau te doen tijdens de feestdagen.” De fabrieksuitverkoop vindt plaats van 18 tot en met 23 december en 28 tot en met 30 december, met openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard worden de RIVM-maatregelen in acht genomen. “Bezoekers mogen in kleine groepjes naar binnen, om drukte te voorkomen.”

Frisse start
Niet alleen de fabrieksuitverkoop draagt bij aan vernieuwing, ook in de bedrijfsvoering zal het een en ander veranderen. “Doen, beleven, geschiedenis en toekomst. Daar willen wij veel meer op inzetten. Die doelen willen wij behalen door rondleidingen, masterclasses en workshops te organiseren, zodat mensen de ruimte krijgen om over het vak te leren. Bovendien willen wij onze focus verleggen. Waar de fabriek voorheen was gericht op bezoek van toeristen, willen wij nu toe naar een mengvorm van toeristen en inwoners. We behouden het DNA van het Delfts blauw, maar steken het in een frisser jasje. Daarbij hoort ook een verandering van het gebouw. De jaren ‘70/’80 stijl die de fabriek nu heeft, gaan wij meer tijdloos maken. Met al deze veranderingen focussen wij meer op onze visie: ‘creating new traditions’.”