Bruun van der Steuijt bij de entree van De Koplopers: "Ik hoop nog heel lang mensen met elkaar te kunnen verbinden". (foto: Roel van Dorsten)
Bruun van der Steuijt bij de entree van De Koplopers: "Ik hoop nog heel lang mensen met elkaar te kunnen verbinden". (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Bruun van der Steuijt?

Algemeen

DELFT - Bruun van der Steuijt is vooral bekend als speaker bij veel evenementen, maar hij laat ook geregeld zijn voeten spreken.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat hartstikke goed, ondanks alle corona-maatregelen. Ik ben gelukkig nog steeds goed gezond. Heb dit jaar wel heel veel strepen in mijn agenda moeten zetten. Er ging in maart al direct een streep door NL Doet, waarbij we viooltjes planten in bloembakken van De Bieslandhof. De Kopjeslopen van De Koplopers werden afgelast, al konden wij die in september en oktober nog wel organiseren. Maar ook de Golden Tenloop, op 21 mei, ging voor het eerst in haar geschiedenis niet door. On Stage, een mooi evenement voor VMBO’ers in Delft, ook afgelast. De Houttrail van AV’40, de DIOS Lenteloop, de Kadeloop in Schipluiden, allemaal gecanceld. Op 13 juni ging er een streep door de Triathlon, die voor het eerst na 25 jaar zou worden gehouden in de Delftse Hout. Maar ook de Samenloop voor Hoop, de wandeltocht voor het KWF, ging niet door. Ik zou speakeren bij de Halve van Nootdorp, het Varend Corso, het Korfbalspektakel van Fortuna, de Ronde van Pijnacker en de Run-Bike-Run, ook in Pijnacker, het ging allemaal niet door. Ook de Oliebollencross op 27 december gaat niet door. Het is een rijtje om verdrietig van te worden, vooral als je bedenkt dat heel veel vrijwilligers er toch veel tijd en energie in hebben gestoken. De Lichtjesavond, daar hebben ze afgelopen week nog een online-versie van kunnen maken. Dat is prachtig geworden. Verder ben ik ook trouwambtenaar. Veel huwelijken zijn verplaatst naar volgend jaar. In het stadhuis hebben we normaliter de beschikking over 76 stoelen, maar nu staan er 19. Er wordt wel getrouwd, maar dan wordt het feest volgend jaar gegeven. Afgelopen week nog twee huwelijken mogen sluiten, dat blijft iedere keer weer bijzonder om te doen. In Delft kun je ook op locatie trouwen, maar dat is door de sluiting van de horeca toch moeilijk geworden.”

- Wat doe je zelf aan sport?
“Ik doe al lang aan hardlopen. Ben meer dan 25 jaar lid van AV De Koplopers en daar inmiddels ook Lid van Verdienste. Buiten dat het hardlopen heel goed is voor je lijf, is het ook een hele sociale sport. Hardlopers groeten elkaar. Of je raakt in gesprek met elkaar. Ik vind het heerlijk om ’s morgens vroeg een rondje te doen en de zon op te zien komen, pluk de dag, dát gevoel! Ik loop maximaal 10 kilometer, al heb ik ooit een keer een halve marathon gelopen. Geef ook één keer in de week training aan een hardloopgroep van Fortuna. Dat is puur recreatief met mensen die plezier in het lopen hebben. Zo is er een kerel van 82 jaar bij, maar hij is er altijd. Prachtig om te zien. We trainen bijvoorbeeld om de Golden Tenloop te kunnen lopen. De Golden Tenloop is ook zo’n mooi evenement, met veel sfeer en heel toegankelijk. Ze zeggen wel dat hardlopen verslavend werkt, omdat het een stofje in de hersenen aanmaakt. Dat is deels waar. Bewegen is gezond. Ik heb een tijdje wekelijks hardgelopen met een man, die aan Alzheimer leed. Dat hardlopen deed die man zoveel goed, helaas is hij onlangs overleden. Verder fiets ik graag en heb ik tweemaal de Vierdaagse van Nijmegen gelopen.”

- Wat doe je verder nog?
“Ik heb vier kleinkinderen, dat is echt genieten. Ze zijn gezond en sportief met voetbal en korfbal. Verder ben ik lid van een werkgroep die zich vanuit het Sociaal Domein met het Delfts Sportakkoord bezighoudt. We willen vanuit de Gemeente dat mensen meer gaan bewegen en sporten. Ik hoop gezond te blijven en met enthousiasme en humor mensen te blijven verbinden!” (RvD)