Erwin Stoelinga is initiatiefnemer van de ludieke actie in Delft (Foto: Koos Bommelé)
Erwin Stoelinga is initiatiefnemer van de ludieke actie in Delft (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

'Zonder aanvullende steun waarschijnlijk binnenkort te huur'

Algemeen

DELFT - Dat horecaondernemers het zwaar hebben, dat weten we. Toch blijft de gewenste aanvullende steun vooralsnog uit. Reden voor horecaondernemers om een ludieke actie te voeren.

“Zonder aanvullende steun waarschijnlijk binnenkort te huur. Horecamakelaardij Rutte & De Jonge.” Deze tekst valt te lezen op borden die Delftse horecaondernemers op hun etalages hebben aangebracht. Op andere borden staan de namen van Hoekstra, Wiebes en Koolmees. De actie werd eerder deze week uitgevoerd in Den Haag en nu sluit Delft zich aan.

Steun
“Het is een serieus probleem”, aldus Erwin Stoelinga, initiatiefnemer van de Delftse actie. “Stel je eens voor wat de gevolgen zijn als de horeca nog langer dicht moet blijven. Dan komen veel van deze panden écht leeg te staan en raakt de sfeer uit de stad.” De schuld van de oplopende besmettingen aan de horeca geven, is volgens hem oneerlijk. “In mijn ogen kunnen horecaondernemers hun zaken best openen, mits dit goed georganiseerd wordt. Mocht dat niet gebeuren, is aanvullende steun hard nodig. Met deze actie vragen wij aandacht voor het probleem. Veel horecaondernemers hebben zich aangesloten.”