VAK-docent Lucy de Haas maakt een start met de manshoge mandala’s op de glazen pui van OPEN
VAK-docent Lucy de Haas maakt een start met de manshoge mandala’s op de glazen pui van OPEN

Lichtpuntjes bij OPEN

Algemeen

DELFT - OPEN brengt vanaf 7 december lichtpuntjes in de Donkere dagen van Delft. Met verrassende kunst, mooie woorden, muziek en nog veel meer verbinden ze binnen met buiten, licht met donker en OPEN met Delft.

VAK-docent en kunstenaar Lucy de Haas tekent op de ramen van OPEN kleurrijke mandala’s en Zentangle patronen. Het symbool in de grote mandala‘s is de seed of life, de schepping. Op 7 december wordt de eerste mandala getekend. Alle mandala’s en patronen bij elkaar vormen één groot kunstwerk. De kunstenaar wil met het kunstwerk hoop en positiviteit doorgeven aan de mensen. Lucy heeft voor iedereen die zelf een ‘hoopvolle mandala’ wenskaart wil maken een instructiefilmpje gemaakt op de website van OPEN.

Nog meer lichtpuntjes
Elke dinsdag van 10.30 uur tot 11.00 uur leest een DOK-verteller voor aan peuters op het grote podium van OPEN, wat zorgt voor leesplezier voor de allerkleinsten. Daarnaast geeft schrijfdocent Carla Schepens handige schrijftips en ideeën tijdens de gratis inloopworkshop ‘Lichte gedichtjes in donkere dagen’ op maandag 14 december van 11.00 uur tot 13.00 uur. De geschreven gedichtjes komen op de ramen van OPEN te staan. Vanuit huis genieten van muziek is ook een mogelijkheid. Dat kan op 22 december. Vanaf 12.45 uur staat het online lunchconcert in kerstsfeer klaar. Iris van der Made en Paul Pleijsier, samen met twee koren van De VAK, geven een concert met nummers van Joni Mitchell en anderen. Heel december biedt OPEN nog veel meer kleine lichtpuntjes. Soms aangekondigd soms als verrassing.

Praktische informatie
Meer informatie over alle lichtpuntjes vind je op opendelft.info/agenda. Lichtpuntjes is een co-creatie van OPEN, DOK en De VAK. OPEN, Vesteplein 100, 2611 WG Delft. OPENDelft.info