Sinterklaas reikt - met wethouder van der Woude online - twee certificaten van de Gezonde School uit aan IKC de Regenboog!
Sinterklaas reikt - met wethouder van der Woude online - twee certificaten van de Gezonde School uit aan IKC de Regenboog!

Sinterklaas reikt twee certificaten uit aan IKC de Regenboog!

Algemeen

DELFT - IKC de Regenboog, in de wijk Tanthof Oost, heeft dit jaar een nieuw themacertificaat van de Gezonde School behaald voor Bewegen en Sport en een themacertificaat verlengd gekregen voor Welbevinden.

Dat is heel knap in coronatijd! Maar het is ook juist in coronatijd erg belangrijk om te werken aan een gezonde leefstijl op school en welzijn van kinderen. Met het Vignet Gezonde School en bijhorende themacertificaten toont de Regenboog aan dat zij structureel en schoolbreed aan de gezondheid van leerlingen werkt. De Regenboog is trots op dit behaalde resultaat! Het Vignet met twee themacertificaten is vrijdag 4 december feestelijk uitgereikt door Sinterklaas op de schoollocatie en wethouder Hatte van der Woude online.

Bewegen en Sport
De Regenboog vindt aandacht voor voldoende spelen, bewegen en sporten van haar leerlingen en de medewerkers heel belangrijk. Hiervoor zet de school verschillende activiteiten in. Binnen school met dagelijks veel aandacht voor buitenspelen, gymlessen, naschoolse sport, beweegactiviteiten in de wijk, in samenwerking met de buurtsportcoaches van Delft Voor Elkaar en jaarlijkse toernooien waar school aan meedoet. School heeft al haar activiteiten vastgelegd in een Vakwerkplan.

Welbevinden
De Regenboog vindt aandacht voor het welbevinden van haar leerlingen en de medewerkers heel belangrijk. Hiervoor zet de school veel activiteiten in, één daarvan is de Kanjertraining. Het team is getraind in de Kanjertraining en de Kanjerlessen worden structureel in alle groepen gegeven. Zo zorgt de Regenboog voor een veilig leer- en leefklimaat op school. Sinds september is de Regenboog een Integraal Kind Centrum, IKC, waarbij onderwijs en opvang (voorschool, tussenschool en naschool) en samen in één gebouw zijn met een doorgaande lijn.