Zilverpoetsen in Museum Prinsenhof Delft (Foto: Esther de Cuijper)
Zilverpoetsen in Museum Prinsenhof Delft (Foto: Esther de Cuijper)

Zilverpoetsdag in Museum Prinsenhof Delft

Algemeen

DELFT - Na het grote succes van de vorige editie organiseert Museum Prinsenhof Delft op 20 december aanstaande een tweede zilverpoetsdag. Tijdens de zilverpoetsdag kunnen de deelnemers in een workshop ontdekken wat de beste manier is om zilver schoon te maken.

Een museumspecialist leert de deelnemers de kneepjes van het vak en legt uit hoe de zelf meegebrachte zilveren voorwerpen op museale wijze gepoetst kunnen worden. De workshops vinden plaats om 12.00 uur en 13.30 uur. Deelname aan de workshop kost 5,00 euro per persoon en aanmelden voor de workshop kan via www.prinsenhof-delft.nl/zilverpoetsen.

Tentoonstelling
De zilverpoetsdag wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800 die nog tot en met 3 januari 2021 in Museum Prinsenhof Delft te zien is. Delfts zilver behoorde aan het begin van de 17de eeuw tot de top van de Lage Landen. Laat u onderdompelen in een uniek spektakel van zilver, ontdek waarom de zilverkunst in de 17de eeuw vaak hoger stond aangeschreven dan de schilderkunst en hoe zilver generaties al jarenlang met elkaar verbindt.