Delvenaar in Beeld: Lilian de Haan (65)
Foto:

Delvenaar in Beeld: Lilian de Haan (65)

Wat doet u hier vandaag in het Centrum?
"Ik ben Sinterklaas inkopen aan het doen. Voor mijn kleinkinderen heb ik al iets gekocht en voor de rest moet ik nog wat halen."

Wie zou u nog wel een keer willen ontmoeten?
"Mijn moeder. Zij is veertien jaar geleden overleden, maar zo rond de feestdagen mis ik haar net even wat meer. Kerst was bij haar thuis ook altijd wel een ding, dat kan niemand evenaren."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Per 1 december is het natuurlijk verplicht om een mondkapje te dragen en ik sta daar helemaal achter. Zelf draag ik hem al een tijdje maar leuk vind ik het niet, mijn bril beslaat steeds. Maar ik vind het goed dat ze het nu verplichten."

Heeft u het afgelopen jaar vanwege corona een nieuwe hobby ontdekt?
"Toevallig wel! Ik heb de thuis workout helemaal ontdekt. De sportscholen moesten natuurlijk dicht, dus ik ben met een YouTube workout mee gaan doen en dat bevalt me prima!"

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De Beestenmarkt vind ik heel leuk! Ik vind het heerlijk om daar te lunchen, wat helaas nu even niet kan. Normaal gesproken krijg ik ook echt energie van die plek, eigenlijk van het hele centrum, maar het is nu wel erg treurig overal."

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
"We gaan gezellig met de familie Sinterklaas vieren. Ik heb heerlijke vegetarische hapjes gekocht en geloof mij, die zijn onwijs lekker! En na het snacken gaan we de pakjes uitpakken."

Meer berichten