Locatiemanager Elena kreeg van projectleiders Jori en Judith een heerlijke taart. (Foto: PR)
Locatiemanager Elena kreeg van projectleiders Jori en Judith een heerlijke taart. (Foto: PR)

ZON! is 100e deelnemer Delft On Stage 2021

Algemeen

Delft – Corona of geen corona, Op donderdag 4 maart 2021 staat de ‘VMBO doet ertoe dag’ van Delft On Stage gepland. Want er is behoefte aan. Dat merkt de organisatie ook aan de aanmeldingen: inmiddels heeft de honderdste deelnemer zich ingeschreven: ZON! Kinderopvang.

Door Esdor van Elten

ZON! Kinderopvang is een vertrouwde deelnemer; “We doen al jaren mee”, vertelt Elena Meloni, locatiemanager van ZON! Natuurlijk in De Delftse Hout. Omdat ZON! Dit jaar de honderdste deelnemer is die zich inschreef, mocht Elena uit handen van projectleiders Judith van Beek en Jori Noordhoek een lekkere taart van Bakkerij Stoffer in ontvangst nemen.

Meegeven
Dat ZON! Kinderopvang al jaren van de partij is geeft aan hoeveel belang de organisatie hecht aan een goede studiekeuze voor vmbo-leerlingen. “Het is niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk om de leerlingen een kijkje in de keuken te geven”, vindt Elena. “Ik sta meestal zelf op het Beroepenfeest, zo mogelijk samen met een mannelijke collega, want we willen laten zien dat kinderopvang zeker niet alleen voor meisjes is en niet beperkt is tot luiers verschonen en oppassen, zoals mensen vaak wel denken bij dit vak. We doen veel leuke, stoere dingen, ook in de natuur. En we willen de kinderen graag iets meegeven in de ontwikkeling. Op de Doe Dag krijgen de leerlingen waar we mee afspreken daar al een voorproefje van. De laatste jaren verdelen we de leerlingen over de verschillende locaties en laten hen dan een paar uur meedraaien. Zo krijgen ze een duidelijk beeld van wat we doen.”

Coronaproof
De coronamaatregelen hebben natuurlijk invloed op alle activiteiten van Delft On Stage, dus ook op de Doe Dag. ZON! Kinderopvang denkt daar nu al over na: “We zijn een flexibele organisatie. Ook tijdens de afgelopen maanden zijn we er in geslaagd om op alle locaties toch een plek te bieden aan stagiaires. Dus dat gaat voor de vmbo-leerlingen ook werken. Het is belangrijk om vooruit te kijken.” Ook de organisatie van Delft On Stage houdt rekening met coronamaatregelen. “Het Stage Team werkt hard aan een coronaproof versie en heeft (nood)scenario’s achter de hand, mocht dat noodzakelijk zijn. Het wordt in elk geval een #vmbodoetertoe-dag waar Delftse jongeren van het vmbo hun toekomstdromen kunnen delen. Want ook zij hebben in deze tijd veel in moeten leveren, waaronder praktijkervaringen en contacten met het bedrijfsleven. Vmbo-ers zijn onze toekomstige collega’s en werknemers, en ze hebben ieders hulp bij hun (levens)loopbaan juist nu hard nodig. Want wel of geen corona, hun keuzeproces gaat gewoon door.”

Aanmelden
Minstens honderd bedrijven gingen u al voor. Op www.delftonstage.nl/deelnemers staan alle deelnemers vermeld. Maar er is plek voor meer beroepsbeoefenaren! Zoals bijvoorbeeld architecten, advocaten, ondernemers, tandartsen en fysiotherapeuten. Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over uw beroep. Iedereen die een mooi beroep heeft, kan zich aanmelden via http://www.delftonstage.nl/aanmelden. Want, wie kan beter dan u: de professional zelf, de volgende generatie vakmensen vertellen over hun beroep? Het is niet alleen nuttig, maar ook noodzakelijk. Vraag dat maar aan Elena!