Virgiel kookt coronaproof voor vluchtelingen
<p>Twee van de &#39;koks&#39; van Alcuin Amal leggen in de video stap voor stap uit hoe studenten het gerecht kunnen bereiden</p>

Twee van de 'koks' van Alcuin Amal leggen in de video stap voor stap uit hoe studenten het gerecht kunnen bereiden

(Foto: )

Virgiel kookt coronaproof voor vluchtelingen

DELFT - Bewustzijn creëren onder studenten over de situatie op het vluchtelingenkamp in Griekenland én geld ophalen om vluchtelingenkinderen te helpen. Dat zijn de doelen van Alcuin Amal, een commissie bestaande uit zes Virgilianen. Afgelopen dinsdag organiseerden zij een coronaproof activiteit voor dit goede doel. “Een zeer geslaagde actie, waaraan maar liefst 212 studenten meededen!”

Aan studentenhuizen zijn maaltijdboxen voor vier personen verkocht, die dinsdag zijn langsgebracht door de leden van de Delftse studentenvereniging K.S.V. Sanctus Virgilius, ofwel Virgiel. Gezamenlijk zijn de studenten in eigen huis met de ingrediënten uit deze box dezelfde maaltijd gaan koken - flespompoen met linzen, feta en kruiden - waardoor ook in coronatijd op een veilige manier een gevoel van saamhorigheid ontstond. Hoe zij het gerecht moesten bereiden, werd door de commissieleden van Alcuin Amal voorgedaan in een video. “Studentenhuizen konden dus thuis gezellig en lekker koken als een leuke en veilige activiteit en tegelijkertijd hun steentje bijdragen aan het goede doel, want de opbrengst van de boxen gaat naar Griekenland”, aldus Cathelijn Lombaers, bestuurslid van de K.S.V. Sanctus Virgilius en begeleider van Alcuin Amal. “De ingrediënten waren gesponsord door groentewinkel ’t Fruithuisje uit Delft, waardoor de kosten van de boxen laag bleven en het opgehaalde geld echt ten goede komt aan het goede doel.” De studentenvereniging werkt samen met de stichting Happy Caravan, om er zeker van te zijn dat het geld op de juiste plek terechtkomt. Deze stichting biedt sociale, emotionele en educatieve noodhulp aan de meest kwetsbare kinderen in crisis.

Alcuin Amal
Alcuin Amal werd twee jaar geleden opgericht door een bestuurslid van K.S.V. Sanctus Virgilius. “Hij werd geraakt door de verhalen van zijn nichtje”, vertelt Liselot Wagenaar, commissielid van Alcuin Amal. “Zij deed vrijwilligerswerk op het vluchtelingenkamp in Griekenland en vertelde hem over de situatie daar. Hij besloot zich met activiteiten in te zetten voor de vluchtelingen kinderen. Een groot succes, want er zijn in die twee jaar al diverse geslaagde activiteiten georganiseerd.”

Activiteiten
Alcuin Amal organiseert de komende periode meer activiteiten om aandacht te vragen voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Op woensdag 2 december staat een webinar gepland, waarin een docent uit het vluchtelingenkamp haar verhaal gaat doen. Meer activiteiten zullen volgen. Via www.instagram.com/alcuin_amal/ kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten