‘Alleen door krachten te bundelen, krijgt I CHANGE een tweede leven’
<p>De visie van Mirte is om een verandering teweeg te brengen omtrent voedselverspilling (Foto: Marianne Q Fotografie)</p>

De visie van Mirte is om een verandering teweeg te brengen omtrent voedselverspilling (Foto: Marianne Q Fotografie)

(Foto: )

‘Alleen door krachten te bundelen, krijgt I CHANGE een tweede leven’

DELFT - Na maanden het gevoel te hebben gehad dat er lood op haar schouders rust, is I CHANGE-founder Mirte van Eijl op het punt gekomen dat zij de kar niet langer in haar eentje kan trekken. “Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen hun krachten met mij willen bundelen zodat we I CHANGE samen kunnen voortzetten.”

“De afgelopen jaren heb ik geleerd dat je pas hulp kan ontvangen wanneer je een hulpvraag naar buiten brengt”, aldus Mirte. “Net zoals je pas de loterij kan winnen wanneer je een lot koopt. Vandaar mijn hulpvraag naar jullie als burger, als bedrijf en overheid. Alleen bij beantwoording van deze hulpvraag kunnen we gezamenlijk I CHANGE voortzetten.” Mirte wil met I CHANGE voedselverspilling tegengaan door mensen te inspireren en te stimuleren om bewuster met eten om te gaan. Je kunt er - als de coronamaatregelen het weer toelaten - terecht voor een drankje of een maaltijd in het Food Rescue café, waarbij zoveel mogelijk gekookt wordt met ingrediënten die anders vernietigd zouden worden. De Broedplaats is het speelveld waar ze ondervinden welke stappen we kunnen zetten naar een duurzamer voedselsysteem. Hier worden concepten getest die breder uitgezet kunnen worden in de regio en daar buiten. “De eerste fase van I CHANGE hebben we als stichting vormgegeven, een fase waarin we moesten bouwen, een vestiging creëren waar vanuit het gedachtegoed uitgezaaid kan worden. Nu is het tijd dat we een volgende fase ingaan, een fase van samenwerken, krachten bundelen en verbinding, een fase van ver-enigen! Deze stap kunnen we alleen samen zetten, er is dus voldoende draagvlak nodig om met I CHANGE een volgende fase in te kunnen gaan. Bij deze zet ik de deur open voor ieder die klaar is om zijn steentje bij te dragen, op het gebied van financiële ondersteuning, talent, tijd en energie.”

Oproep
Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof heeft zijn hulp inmiddels aangeboden. “Er is geld nodig om I CHANGE een tweede leven te geven. Mijn idee is om in de decembermaand een emballagezuil in de supermarkt te plaatsen, waarin klanten hun statiegeldbonnen kunnen doneren.” Jeroen benadrukt dat hij dit niet alleen kan. “Om een mooi bedrag op te halen, moeten we samenwerken. Daarom wil ik mijn mede-supermarkteigenaren oproepen om zo’n zuil in de winkel te plaatsen. Aanmelden kan bij mij via jeroen.debruin@jumbo.com, zodat het een echt Delfts initiatief wordt. Ook burgers roep ik op in supermarkten te wijzen op deze actie. Wellicht leest ook iemand dit die de zuilen zou willen fabriceren. Ik rijd ze graag rond, zodat ze in de supermarkten terechtkomen!”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten