Ontdek nieuwe muzikale mogelijkheden bij Guitarshop Delft
<p>Boy met een gitalelle: een soort kruising van een gitaar met een ukelele. (Foto: EvE)&nbsp;</p>

Boy met een gitalelle: een soort kruising van een gitaar met een ukelele. (Foto: EvE) 

(Foto: )

Ontdek nieuwe muzikale mogelijkheden bij Guitarshop Delft

DELFT – Corona laat ook de muziekwereld niet onberoerd. Mensen (her)ontdekken hun muzikale hobby’s of ondernemen iets nieuws.

Ook in de tweede coronagolf ziet Boy Mosterdijk van Guitar Shop Delft veel mensen binnenkomen die graag weer eens muzikaal bezig willen zijn “Nu ik toch wat meer tijd heb.” “Veel mensen komen met hun gitaar die ze jaren geleden gekocht hebben. Die heeft dan een opknapbeurt nodig: nieuwe snaren, het stemmechaniek vervangen... Of ze kopen een heel nieuw instrument. Dat kan een gitaar zijn maar Boy heeft meer in huis: “Bij studenten, beginnende muzikanten en gezinnen met kinderen is de ukelele bijvoorbeeld heel populair, vertelt hij. “Een eenvoudig instrument waar je goedkoop mee kunt beginnen, maar waar je ook echt in kunt doorgroeien.” Boy heeft ze in allerlei soorten en prijsklassen: “Ook semi-akoestische die je kunt aansluiten op een versterker. Dat is momenteel vooral interessant voor mensen die thuis willen opnemen.”  Want nu het culturele muziekleven grotendeels stilligt ontdekken veel (professionele) muzikanten de voordelen van de thuisstudio. “Met moderne computerapparatuur is zoveel mogelijk”, aldus Boy. “Maar veel standaardapparatuur voldoet toch niet. Daarom heb ik bijvoorbeeld externe geluidskaarten in huis. Daarmee kun je op professionele wijze opnemen.” Ook populair in deze tijd: de USB-microfoon. “Veel mensen die vaak digitaal vergaderen lopen stuk op de kwaliteit van de inbouwmicrofoon van hun computer of laptop”, legt Boy uit. “Hiermee wordt televergaderen een stuk prettiger en professioneler!”

Muzikale cadeautjes
Nu de feestdagen naderen is Guitar Shop Delft ook het adres voor leuke muzikale cadeautjes. Percussieinstrumenten (niet alleen voor kinderen), gitaarminiaturen voor de echte liefhebbers, of ludieke presentjes als sokken met gitaarprint of, helemaal in de stijl van de tijd: muzikale mondkapjes. En natuurlijk kun je ook terecht voor al die extra benodigdheden die je als muzikant nodig kunt hebben: van plectrums tot versterkers, van gitaarstandaarden tot instrumenthoezen. Over versterkers gesproken: Boy repareert ook nog geregeld gitaar- en basversterkers en audio-apparatuur.

Maak kennis met Eddy
Sinds september staat Boy niet meer alle dagen in de winkel. Op maandag wordt hij vervangen door Eddy de Jong. Net als Boy een echte muziekliefhebber. “Eddy en ik kennen elkaar van de band Blues ‘n Stuff. Hij is de bassist. Naast dat hij het nodige weet van instrumenten en muziek, is hij ook goed in organiseren, opruimen en het efficiënt gebruiken van de ruimte. En dat is onze kleine volle winkel heel handig!”

Kom dus gerust eens kennis maken met Eddy, met ukeleles of met de bonte wereld van de gitaar. Of met Boy, als u die nog niet kent. Guitar Shop Delft is te vinden aan de Nieuwe Langedijk 15. Meer info: www.guitarshopdelft.nl.

Meer berichten