<p>Reinier de Graaf Gasthuis start campagne voor meer begrip en respect voor elkaar </p>

Reinier de Graaf Gasthuis start campagne voor meer begrip en respect voor elkaar

(Foto: )

Reinier de Graaf start campagne voor respect

DELFT - “Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?” Dat is de slogan van de campagne ‘Respect’ die Reinier de Graaf in het ziekenhuis en op social media is gestart.

Aanleiding hiervoor is dat de medewerkers steeds vaker te maken krijgen met patiënten en bezoekers die de coronamaatregelen niet opvolgen. Anders dan tijdens de eerste coronagolf, ervaren zorgprofessionals in het Reinier de Graaf ziekenhuis dat mensen deze regels niet meer altijd als vanzelfsprekend naleven. In de campagne vertellen zorgprofessionals waarom ze er alles aan doen om in deze zware coronatijd zelf overeind te blijven. Dit lukt hen alleen als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Met de campagne hopen ze op meer begrip voor de regels en respect voor elkaar.

Campagne
In de campagne ‘Respect’ vertellen vijf zorgprofessionals waarom zij tot het uiterste gaan om in deze zware coronatijd zelf overeind te blijven. Daarnaast leggen ze het belang van de coronamaatregelen uit en wat het onbegrip dat zij ervaren persoonlijk met hen doet. De komende weken worden deze verhalen gedeeld op www.reinierdegraaf.nl en op de sociale mediakanalen met de hashtags #respectvoorelkaar en #samenhoudenwedezorgveilig. De coronacrisis is een onzekere tijd voor iedereen. Een tijd waarin zorgprofessionals onder grote druk staan. Nog niet bijgekomen van de eerste golf, staan zij tijdens deze tweede golf opnieuw klaar voor een grote stroom coronapatiënten. En dit keer is de uitdaging nóg groter. Ondanks het personeelstekort en de toegenomen zorgvraag blijven zorgmedewerkers overeind. Om overeind te blijven is een veilige ziekenhuisomgeving noodzakelijk. Daarom gelden in Reinier de Graaf strikte veiligheidsmaatregelen, om besmetting en verspreiding van het virus binnen het ziekenhuis te voorkomen.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1