<p>Het pakjeskasteel op de Oude Delft</p>

Het pakjeskasteel op de Oude Delft

(Foto: )

Het pakjeskasteel van Sinterklaas in Delft!

DELFT - Sint en Piet zijn weer in het land! De pakjes worden ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend in aanloop naar pakjesavond. En dat gebeurt dichterbij dan je denkt, namelijk gewoon in Delft!

Het was even spannend of Sint en zijn Pieten dit coronajaar wel naar Nederland konden komen, maar gelukkig is het ze gelukt. Helaas geen kindjes langs de kant tijdens de intocht, maar toch doet de goedheiligman zijn best om een leuke sfeer te creëren in Delft. Hij heeft namelijk, middenin de binnenstad, een heus pakjeskasteel opgezet.

Pakjes
De Pieten zijn in het pakjeskasteel op de Oude Delft 169, dag en nacht aan het werk om alle cadeautjes in te pakken voor de Delftse kinderen. Loop je in de avond langs het kasteel? Dan zul je zien dat ook dan de lampen branden. Gluur gerust eens naar binnen!

Sint
Natuurlijk komt ook Sinterklaas zelf regelmatig buurten om te kijken of alle cadeautjes mooi worden verpakt. Daarom kan het ook zomaar zijn dat je de goedheiligman tegen het lijf loopt en hij wat lekkers naar beneden gooit. De Sint heeft al aangekondigd volgende week zaterdag tussen 12.00 uur en 15.00 uur een bezoekje te brengen aan het kasteel, om zijn Pieten te bedanken voor hun harde werk. Kom jij naar hem zwaaien?

Versiering
Het pakjeskasteel is prachtig versierd door Sint en Piet, met een klein beetje hulp van RODI Media ZH. Zelfs kunstenaar Johan Hermsen heeft meegeholpen, door een prachtige tekening voor de Sint te maken. Deze is te zien op de deur van het kasteel.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten