Foto:

Leden Rabobank steunen lokale verenigingen massaal tijdens lockdown

REGIO - De afgelopen weken hebben vele leden gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport zijn er bestedingsdoelen opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning en stemden Rabobank-leden vervolgens op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met een donatie.

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen dus als geroepen. Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om financieel ondersteund te worden door de Rabobank. Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moeten krijgen.

Winnaars
In totaal zijn er ruim 14.000 stemmen uitgebracht. Op basis van dit aantal stemmen zijn er drie grote winnaars naar voren gekomen: S.V. Den Hoorn werd beloond met 4.250 euro, D.I.O.S. uit Den Hoorn heeft 4.871 euro ontvangen en de grote winnaar, Speeltuin De Kievit, ontving een cheque van maar liefst 4.919 euro. Dit geld gebruiken de clubs om hun vooraf opgegeven bestedingsdoel te realiseren.

Betrokken
Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn. “Het aantal aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van Lansingerland, Delft, Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Midden-Delfland. Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen financieel kunnen ondersteunen”, aldus Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank in deze regio. Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven, dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. In de regio Zuid-Holland Midden hebben 177 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden Rabobank-leden via de Rabo App stemmen op hun favoriete club of vereniging. Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en hebben vele clubs een symbolische cheque ontvangen. De volledige uitslag is te lezen op www.rabo-clubsupport.nl/zuid-holland-midden.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten