<p>Marvin van Hek heeft als dvv Delft-speler een Nederlandse titel op zijn naam staan. (foto: Roel van Dorsten)</p>

Marvin van Hek heeft als dvv Delft-speler een Nederlandse titel op zijn naam staan. (foto: Roel van Dorsten)

(Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Marvin van Hek?

DELFT - Marvin van Hek (37) was op het veld een dienende speler, maar beleefde op het zand mooie successen.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat goed. Ik had nooit verwacht dat ik Delft zou verlaten, maar ik woon tot volle tevredenheid met mijn vriendin en de kinderen in Naaldwijk. Qua gezondheid gaat het ook goed, in die zin dat er geen corona in onze directe omgeving is geweest. Ik werk bijna 5 jaar als planner bij Avalex, voornamelijk op de vestiging in Den Haag. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de planning van de chauffeursritten en de afvalverwerking in de gemeenten Wassenaar en Rijswijk.”

- Wanneer ben je als voetballer begonnen?
“Ik ben bij Wippolder in de F-jeugd begonnen. Door een verhuizing naar het Tanthof ben ik bij dvv Delft in de E-jeugd begonnen en daar nooit meer vertrokken. In de jeugd heb ik alle hoogste jeugdelftallen doorlopen. In de D-jeugd een promotie meegemaakt en in de A-jeugd bijna, daar was ik persoonlijk verantwoordelijk voor dat het niet lukte. Ik mocht een penalty nemen, maar schoot over. Anders waren wij in de Derde Divisie Landelijk gaan spelen.”
“Nog tijdens mijn tijd in de A-jeugd maakte ik al mijn debuut in het eerste elftal bij dvv Delft. Dat was onder trainer Richard Middelkoop, ik was 17 jaar. Vanuit de A-jeugd ook direct in de A-selectie terecht gekomen, maar in het begin vooral tussen het eerste en tweede elftal gependeld. Ik had namelijk een goed trio op het middenveld voor mij; Tim Steenks, Wouter van Dam en Reza Methöfer werden niet voor niets de Gouden Driehoek genoemd. Dus moest ik het toen doen met invalbeurten of bij blessures. Pas toen Wouter van Dam met voetballen stopte was er voor mij een basisplaats weggelegd. Dat was onder trainer Joop Hoornweg.”

- Leverde al die jaren in Delft 1 nog hoogtepunten op?
“Jazeker, ik heb diverse promoties en twee kampioenschappen meegemaakt. Eén kampioenschap zal ik nooit vergeten. Wij waren met Full Speed verwikkeld in de kampioensrace, maar op de laatste dag wonnen wij uit bij AGE, terwijl Full Speed tegen RKDEO gelijk speelde. Wij werden toen kampioen van de Derde Klasse. Zijn wij na afloop naar de kantine van Full Speed gegaan om het te vieren. Op het veld was het soms een echte burenruzie, maar na afloop konden wij prima door één deur. Full Speed was toen wel zo sportief om hun bloemen aan ons te geven. Maar een ander hoogtepunt was onze winst bij het Nationaal Beachsoccer. Dat Beachsoccer hebben wij zo’n vier jaar gedaan, dat was een mooie tijd. Wij zijn een paar keer kampioen van de regio geworden en één keer zelfs Nederlands kampioen. Dat werden wij in Amsterdam op de Dam. Door dat kampioenschap mochten wij ook in de profleague uitkomen, daar hebben wij zelfs twee keer de beker gewonnen.”

- Wat voor speler was jij?
“Ik was een verdedigende middenvelder, een dienende speler. Bal afpakken en bij een ander inleveren. Ik werd niet voor niets de stofzuiger van Delft genoemd. Ik had een prima wisselwerking met onder andere Tim Steenks en Oscar Laguna Burgos.”

- Wat doe je nu nog?
“Ik ben bij vv Naaldwijk jeugdtrainer bij de JO-9. Ik heb geen ambities om als trainer aan de slag te gaan, maar ik vind het wel leuk om die jongens en meisjes wat te leren. En verder speel ik nog in het tweede elftal van dvv Delft, onder andere met mijn broer Ritchie, Klaas van Baalen en Rick den Toom. En soms doet Richard Middelkoop mee. We trainen een keer in de week, het moet leuk blijven.” (RvD)

Meer berichten