Chris Oomen, samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt
Chris Oomen, samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt Foto: KOOS BOMMELE

Delftenaren in de Quote 500

Algemeen

DELFT - De corona-editie van de Quote 500 is pas geleden uitgekomen. Wederom staan er een aantal Delftenaren in deze ranglijst.

Deze Quote top 500 lijst bestaat uit de rijkste Nederlanders met het meeste vermogen. De statistieken zijn gecombineerd met succesvolle ondernemers verhalen.

Delftenaren
De lijst bevat nog steeds een grote selectie aan Delftenaren, zo heeft Steven Schuurman van Elastic Search een enorm hoge plek bereikt in deze lijst op plek 33. Schuurman is de oprichter van dit softwarebedrijf dat in 2018 naar de beurs ging. De Delftse Chris Oomen was 32 jaar lang de baas bij zorgverzekeraar DSW, verder was hij een van de grotere aandeelhouders bij beurshandelshuis Optiver. De 71-jarige Oomen staat op 42 in deze Quote top 500 lijst. Zijn aandelenbelang in dit handelshuis staat volgens Quote elk jaar garant voor een leuk dividend. Dat blijkt als we het artikel uit de krant Delft op Zondag van 2009 erbij pakken, toen Oomen nieuw in de lijst was en met een geschat vermogen van 50 miljoen euro op plek 470 stond. Chris Oomen is ook nog initiatiefnemer van de Delfts Blauwe huizen. Hij financiert deze nieuwe wijk. Delftenaar Wim Zegwaard staat op 425 in deze lijst. “Vijf miljoen erbij?, zegt Wim Zegwaard tegen Quote. “Daar zal de Belastingdienst blij mee zijn! Maar ik heb er niks tegen in de brengen, hoor.” Met een half miljard aan vermogen bereikt Ruud Vlek de tachtigste plaats in de ranglijst. Dit jaar is Ruud 72 jaar geworden, samen met Johann Kaemingk is hij aandeelhouder van Optiver. De gebroeders Joop en Henk Roodenburg konden niet ontbreken in deze lijst, zij staan op de de zeventigste plaats. Het bedrijf van de broers was onderdeel van een Belgisch-Nederlands consortium dat de scheepsbouwer IHC een reddingsboei toewierp. Daarmee willen de mensen de kennis en technologie van de IHC voor Nederland behouden.